Εμβολιασμός: Και σε εκπαιδευτικούς οι αδιάθετες δόσεις

Τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών από τις αδιάθετες δόσεις «βάζει μπροστά» η πολιτεία λίγες ημέρες πριν το – υπό συζήτηση – άνοιγμα των σχολείων. Να δοθεί παράταση της προθεσμίας και να υπάρξει πλήρης ενημέρωση σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, ζητά η ΔΟΕ.

Προτεραιότητα και στους εκπαιδευτικούς όπως ισχύει για τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, ώστε να εμβολιάζονται με αδιάθετες δόσεις εμβολίων ανακοινώθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, από τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

«Όταν υπάρχουν αδιάθετες δόσεις στο εμβολιαστικό κέντρο, το σύστημα αυτομάτως θα επιλέγει από τα μελλοντικά ραντεβού, συνήθως είναι ραντεβού τα οποία είναι μετά από 15 ημέρες, έτσι ώστε να μπορούν να εμβολιαστούν νωρίτερα», ανέφερε ο ίδιος κατά τη σημερινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, «οι πολίτες θα λαμβάνουν ένα sms στο κινητό τους, που θα τους λέει το εμβολιαστικό κέντρο το οποίο πρέπει να μεταβούν και θα μπορούν να το επιβεβαιώσουν ή όχι. Έτσι, δικαιούχοι πολίτες με μελλοντικά ραντεβού, θα έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν νωρίτερα».

Ωστόσο, «στην περίπτωση που παρά την ενεργοποίηση της λίστας αναμονής εξακολουθούμε να έχουμε αδιάθετες δόσεις, τότε παραμένει σε ισχύ ο μηχανισμός αναπλήρωσης που έχουμε από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις», τόνισε, για να προσθέσει: «Και ενεργοποιούμε επιπλέον σε αυτή τη διαδικασία και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα ενταχθούν στην λίστα αναπλήρωσης εντός αυτής της εβδομάδας».

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε πως «η επιλογή της επαγγελματικής κατηγορίας των εκπαιδευτικών έγινε με βάση το κριτήριο ότι είναι η μοναδική επαγγελματική ομάδα που είναι ήδη στην προτεραιοποίηση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, έχουν γεωγραφική κάλυψη σε όλη τη χώρα και έχουν δημιουργήσει ένα μηχανισμό ανάλογα με αυτό τον Ενόπλων Δυνάμεων, έτσι ώστε σε πολύ λίγο χρόνο να μπορούν να κινητοποιήσουν συναδέλφους τους για να εμβολιαστούν».

Να δοθεί παράταση της προθεσμίας ζητά η ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) επέκρινε, πάντως, τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών με αδιαθετες δόσεις εμβολίων, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει οργανωμένος και μελετημένος σχεδιασμός για την κάλυψη των αναγκών όλων των εκπαιδευτικών».

Αναλυτικά, το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας: «Έφτασε πριν από λίγο στα email των συναδέλφων ενημέρωση με τη σχετική εγκύκλιο για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών με την οποία καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να στείλουν αυθημερόν (σήμερα Δευτέρα 29/3) υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη και σκαναρισμένη στο email του σχολείου τους (ακόμη και μέχρι τις 13.30!).

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. υπενθυμίζει στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. ότι τοι σχολικές μονάδες (πλην αυτών της Ειδικής Αγωγής) λειτουργούν με τηλεκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αυτονόητο ούτε ότι βρίσκονται στα σχολεία τους ούτε ότι διαθέτουν όλον τον εξοπλισμό ώστε να ανταποκριθούν άμεσα σε τόσο ασφυκτικά χρονικά περιθώρια. Ζητούμε:

  • Να δοθεί τώρα περιθώριο 2- 3 ημερών, τουλάχιστον, για να κατατεθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις όσων συναδέλφων επιθυμούν να εμβολιαστούν.
  • Να ανακοινωθεί σε ποιας εταιρείας αδιάθετα εμβόλια αναφέρεται η εγκύκλιος, ώστε να υπάρχει σωστή ενημέρωση των εκπαιδευτικών.

Η βεβιασμένη ενέργεια εκ μέρους του Υ.ΠΑΙ.Θ. φανερώνει, δυστυχώς, ότι δεν υπάρχει οργανωμένος και μελετημένος σχεδιασμός για την κάλυψη των αναγκών όλων των εκπαιδευτικών να εμβολιαστούν με το εμβόλιο που επιθυμούν και για την, ουσιαστική, προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας».

ieidiseis.gr

You May Also Like

Κι΄όμως η ασπιρίνη δοκιμάζεται ως πιθανό φάρμακο για τον κορωνοϊό!

Κι΄όμως η ασπιρίνη δοκιμάζεται ως πιθανό φάρμακο για τον κορωνοϊό!

Εμβόλιο AstraZeneca: 31 περιστατικά θρομβώσεων και εννέα θάνατοι στη Γερμανία

Εμβόλιο AstraZeneca: 31 περιστατικά θρομβώσεων και εννέα θάνατοι στη Γερμανία

Κοροναϊός – Συναγερμός στη Λήμνο: Σε καραντίνα το πλοίο Blue Star Mykonos. Αποκλεισμένοι περίπου 500 επιβάτες και πλήρωμα

Κοροναϊός – Συναγερμός στη Λήμνο: Σε καραντίνα το πλοίο Blue Star Mykonos.…

Επιχειρησιακό πρόγραμμα ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης & ασκήσεων του ΕΚΑΒ στους Υγειονομικούς Σχηματισμούς της Νησιωτικής χώρας

Επιχειρησιακό πρόγραμμα ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης & ασκήσεων του ΕΚΑΒ  στους Υγειονομικούς Σχηματισμούς…

Συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του Smart Covid-19 Management Group

Συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του…

Κοροναϊός: Η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα – Τελειώνει η καραντίνα και για τους θετικούς στον covid Βασίλης Βενιζέλος

Τα μέτρα βάσει των οποίων θα γίνει σταδιακή επαναφορά στην καθημερινότητα μετά…

Η κατανομή των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  Η κατανομή των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Περιφέρεια…

Ηλίας Μόσιαλος: Πόσον καιρό μετά τον εμβολιασμό είμαστε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό Αυτό που έχει εγκριθεί από τις βρετανικές αρχές και αναμένεται επίσης να ισχύει στην Ευρώπη είναι το πρόγραμμα των δύο δόσεων.

Ηλίας Μόσιαλος: Πόσον καιρό μετά τον εμβολιασμό είμαστε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός – ‘Εκτακτο: Ο ιερέας του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης «κλειδώθηκε» στην εκκλησία με πιστούς παρά την απαγόρευση

Κορωνοϊός – ‘Εκτακτο: Ο ιερέας του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης «κλειδώθηκε» στην εκκλησία…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ COVID-19 – Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ COVID-19