Γιώργος Παυλάκης: «Παγκόσμια πρωτιά της Ελλάδας που ανοίγει στην κορυφή της πανδημίας. Είναι επικίνδυνο»

Ο Γιώργος Παυλάκης ιατρός ερευνητής, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο σημείωσε ότι κάθε άνοιγμα είναι συνδεδεμένο με την αύξηση των κρουσμάτων και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε θέση να πάρει πίσω τα μέτρα που εξήγγειλε αν τα πράγματα ξεφύγουν.

Γιώργος Παυλάκης – «Είναι παγκόσμια πρώτη το να ανοίγει μια χώρα στην κορυφή του επιδημικού κύματος. Είναι επικίνδυνο. Θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων το πώς θα πάει ακριβώς»

Ο κ. Παυλάκης ελπίζει ότι η κυβέρνηση κάνει ένα πείραμα για να διαπιστώσει που μπορεί να πάει η κατάσταση και θα πρέπει να είναι σε θέση να πάρει πίσω τα μέτρα που εξήγγειλε αν τα πράγματα ξεφύγουν, παίρνοντας σκληρότερα μέτρα.

«Οι ελληνικές Αρχές πρέπει να είναι σε συνεχή εγρήγορση», τόνισε ο γιατρός, σημειώνοντας ότι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση προκειμένου να μην έχουμε φαινόμενα συνωστισμού και να μην αυξηθούν πολύ οι επαφές, πράγμα πολύ δύσκολο.

Τα κρούσματα αντέβαιναν γινάτι η χώρα είναι ανοιχτή, οι δουλειές ήταν ανοιχτές οι άνθρωποι πήγαιναν στη δουλειά τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο κύριος φορέας ήταν οι επαφές των ανθρώπων, κάθε επαφή φέρνει κρούσματα και αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας.

Ο κόσμος, όπως δήλωσε δεν είναι κουρασμένος, αντέχει ακόμα, αν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων ωστόσο, δεν υπάρχουν άλλες εφεδρείες.

Πάσχα με περιορισμούς

Ο Γιώργος Παυλάκης υπογράμμισε ότι το άνοιγμα θα οδηγήσει σε αύξηση κρουσμάτων, ελπίζοντας «ότι δε θα είναι μεγάλη», ενώ τόνισε ότι το Πάσχα θα πρέπει να το περάσουμε με περιορισμούς.

«Θα πρέπει το Πάσχα να το ζήσουμε με περιορισμούς για να υπάρξει ένα καλό καλοκαίρι», κατέληξε ο γιατρός. Αν το Πάσχα ξεφύγει το καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο.

enimerotiko.gr

You May Also Like

Επίσκεψη στη σήραγγα της Κλεισούρας

“Η κατασκευή της σήραγγας Κλεισούρας προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς.”

Ο «λυκάνθρωπος της Σιβηρίας». Ο αστυνομικός που στραγγάλιζε και βίασε τα νεκρά θύματά του. Τεκμηριώθηκαν 78 δολοφονίες. Πώς τον εντόπισαν οι συνάδελφοί του

  Ο «λυκάνθρωπος της Σιβηρίας». Ο αστυνομικός που στραγγάλιζε και βίασε τα…

Ο λαμπρός εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στο Άργος Ορεστικό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο λαμπρός εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στο Άργος Ορεστικό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ευχαριστήριο του Συλλόγου “Μαζί Σου” προς τις υπηρεσίες “ΦροντίΖΩ”

Ευχαριστήριο του Συλλόγου “Μαζί Σου” προς τις υπηρεσίες “ΦροντίΖΩ”

700.000 ευρώ για τα Παράλληλα Έργα Αναδασμού Αγροκτήματος Κρανιώνα από την Π.Ε. Καστοριάς

  700.000 ευρώ για τα Παράλληλα Έργα Αναδασμού Αγροκτήματος Κρανιώνα από την…

Ο ΣΕΓ υποστηρίζει και προωθεί το έργο των Συλλόγων της περιοχής

Ο ΣΕΓ υποστηρίζει και προωθεί το έργο των Συλλόγων της περιοχής