Ο γιος μου έχει αυτισμό και κλαίει, θυμώνει, χαίρεται, ελπίζει όπως κι εσείς

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε το 2007 από τον ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ανάγκες των αυτιστικών ατόμων, συμβάλλοντας στην αποδοχή και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα, τα άτομα με αυτισμό και οι άνθρωποί τους πρέπει να μας θυμίζουν πως έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες επιθυμίες με εμάς. Όπως λέει και η παρακάτω μαμά σε ανάρτησή της στο Facebook: «στα παιδιά με αυτισμό ανήκει μια θέση σ’ αυτόν τον κόσμο».

Το ποστ της μαμάς:

«Ο γιος μου δεν είναι άγγελος… ή δεν είναι μόνο άγγελος. 

Είναι και γρουσούζης, είναι γκρινιάρης,

Ταράζεται, θυμώνει, ζηλεύει… νιώθει! Ξεσπάει μ όποιον τρόπο μπορεί, για να επικοινωνήσει ότι τον δυσκολεύει ή ότι τον προσβάλει.

Ο γιος μου είναι και άγγελος (όταν κοιμάται λίγο περισσότερο) Είναι γλυκός (ή φαγητός όπως έλεγε μικρός).

Αγαπάει δυνατά, δεν λέει ποτέ ψέματα, δεν υποκρίνεται ποτέ… Αγκαλιάζει, κάνει σχέδια και ελπίζει… επιθυμεί διακαώς να αυτονομηθεί…

Ο γιος μου είναι Αυτιστικός

Είναι κυρίως όμως άνθρωπος και αυτό δεν μπορούμε να του το στερήσουμε παρουσιάζοντάς τον μονοδιάστατα…

Είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ! 

Αν τώρα θέλεις κι εσύ να λέγεσαι έτσι: Μάθε! Αποδέξου! Μην του στερείς την αξιοπρέπειά του με την συμπεριφορά σου! Ανταπέδωσε την ευκαιρία που σου δίνει (παρ’ ότι τον έχεις πληγώσει) Κι αν όχι….

Πάρ’ το απόφαση! Του ανήκει εξίσου αυτός ο κόσμος και μέχρι την τελευταία μου αναπνοή θα διεκδικώ μαζί του την θέση του σ’ αυτόν!

Και του χρόνου. Kάθε χρόνο όλο τον χρόνο!»

mama365.gr