Παγώνη: Θα έχουμε πάνω από 1.000 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρει ότι τα νοσοκομεία στην Ελλάδα θα ζήσουν ένα νέο εφιάλτη, καθώς αναμένεται οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ να ξεπεράσουν τους 1.000.

Οι διασωληνωμένοι θα αγγίξουν νέο αριθμό ρεκόρ στις ΜΕΘ των νοσοκομείων τα οποία «λυγίζουν» από την πανδημία, σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε στο Mega και σημειώσε πως υπάρχει σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική, ενώ θα δημιουργεί και πρόβλημα στα νοσοκομεία από ασθενείς με κορονοϊό.

«Η αύξηση του ιικού φορτίου είναι τραγική, που σημαίνει μετάδοση της πανδημίας, μας δείχνει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως ο αριθμός των διασωληνωμένων αναμένεται να ξεπεράσει τους 1.000 στις ΜΕΘ όλης της χώρας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη δυνατότητα να υπάρξουν ελευθερίες στη μετακίνηση για τις ημέρες του Πάσχα και τόνισε πως θα πρέπει οι οικογένειες να πάνε με τον όρο να είναι με τους ίδιους ανθρώπους που συναναστρέφονται και στην πόλη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ισχύσουν για τις λειτουργίες των εκκλησιών, τονίζοντας ότι οι προτάσεις που έχει καταθέσει η Εκκλησία είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Ακόμη, επανέλαβε ότι στόχος των ιατρών είναι η εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος, ώστε να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας στον γενικό πληθυσμό.

 

dikaiologitika.gr