Η υφυπουργός Μετανάστευσης κι Ασύλου Σοφία Βούλτεψη με αφοπλιστική ειλικρίνεια αναφέρθηκε στους τουρίστες, κάνοντας σαφή τον τρόπο που πραγματικά βλέπει τους πολίτες της χώρας η κυβέρνηση.

Η Σοφία Βούλτεψη όταν κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τις δύο ταχύτητες πολιτών που έχουν προκύψει στην χώρα αναφορικά με τις μετακινήσεις τουριστών και μόνιμων κατοίκων, -καθώς οι τουρίστες μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα ενώ οι πολίτες της χώρας όχι-, απάντησε ότι οι τουρίστες φέρνουν χρήματα στη χώρα κι έτσι «πάντοτε θα κάνουμε κάποια θυσία».

«Λέει κάποιος εγώ δεν μπορώ να πάω στο σπίτι μου στην εξοχή και μπορεί να έρθει ο τουρίστας. Ο τουρίστας δεν είναι απλός τουρίστας. Ο τουρίστας είναι αυτός που φέρνει χρήματα στην χώρα. Άρα πάντοτε θα κάνουμε κάποια θυσία. Δεν το κάνει για τον εαυτό του. Το κάνει γιατί ο τουρίστας που θα’ ρθει, θα ξοδέψει χρήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τώρα, το γεγονός πως και η ίδια η κ. Βούλτεψη αλλά και η κυβέρνηση μάλλον αντιλαμβάνονται ως «θυσία» τη ζωή των πολιτών σίγουρα είναι προβληματικό.

Στην ίδια εκπομπή, κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τον αριθμό των νεκρών στη χώρα, που σε σύγκριση με άλλες χώρες είναι δραματικά υψηλός. Τότε, η κ. Βούλτεψη δήλωσε ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη χώρα μας με χώρες του Βορρά αλλά ούτε και των Βαλκανίων, απαντώντας στη σύγκριση με τη Σερβία που έχει πολύ λιγότερους θανάτους από την Ελλάδα.

Μάλιστα, δε δίστασε να υποδείξει εκείνη με ποια χώρα θα συγκριθούμε, αποδεικνύοντας την μεγάλη αμηχανία της κυβέρνησης που εδώ κι έναν χρόνο δεν έχει καταφέρει να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας.

Πηγή: www.rosa.gr