Από τον Ιούνιο όλα τα εμβόλια στους 30-44 και τα ραντεβού για τους 18 και άνω

Τον Ιούνιο αναμένεται να «απελευθερωθεί» η δυνατότητα των πολιτών από 30 – 44 ετών να εμβολιάζονται με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. Τον ίδιο μήνα προγραμματίζεται να μπορέσουν να κλείσουν ραντεβού και οι 18άρηδες, σύμφωνα με τον κ. Μάριο Θεμιστοκλέους.

Για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού των πολιτών κατά του κορονοϊού μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής (7/5) ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως τόνισε ο ίδιος, σε παρέμβασή του στον Τ/Σ Mega, όλοι όσοι συμμετέχουν στην εκστρατεία αξίζουν συγχαρητήρια και το «ευχαριστώ» είναι λίγο προς αυτούς. Και τούτο διότι ο εμβολιασμός αποτελεί «το μοναδικό μας όπλο να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα.

Τα εμβόλια είναι ασφαλή και σώζουν ζωές» κατά τον γενικό γραμματέα της ΠΦΥ. «Βλέπουμε ένα μεγάλο κύμα να εμβολιάζεται παρά τις όποιες δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεμιστοκλέους μίλησε και για δύο παραμέτρους σε σχέση με τη δυνατότητα εμβολιασμού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για τις ηλικίες 30 – 44: «Μια είναι οι παραδόσεις των νέων εμβολίων και η άλλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στο πρόγραμμα εμβολιασμού». «Πλήρη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, όμως σύμφωνα με τους υπολογισμούς στο τέλος Μαΐου θα ανοίξει η κατηγορία 40 – 44 ετών» τόνισε, με τα ραντεβού να αφορούν στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Ενδιαφέρον σημείο της συνέντευξης του ΓΓ της ΠΦΥ και η αναφορά του για τον εμβολιασμό των πολιτών από 18 ετών και άνω, για τους οποίες είπε ότι αναμένεται να ανοίξει η σχετική ηλικιακή πλατφόρμα εντός Ιουνίου. Θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός τους μέσα στους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο.

Αναφορικά, δε, με το ενδεχόμενο νέας δόσης, τρίτης, για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν στην αρχή του προγράμματος, σημείωσε πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών επί του θέματος.

Σχολιάζοντας, τέλος, το ζήτημα των ραντεβού για πολίτες που φέρονται να μην έβρισκαν άμεσα διαθέσιμες ημερομηνίες, ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε πως υπήρχαν διαθέσιμα, αν κάποιος άλλαζε ταχυδρομικό κώδικα και εμβολιαστικό κέντρο. «Ακόμα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού και για τα τέσσερα εμβόλια μέσα στο μήνα Μάιο».

ieidiseis.gr