Είναι επίσημο, η Cruise Collection 2022 που σχεδίασε η Maria Grazia Chiuri θα παρουσιαστεί με ένα λαμπερό σόου στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου.

Μια φωτογραφία του Jean-Pierre Pedrazzini, την οποία είχε τραβήξει 70 χρόνια πριν στην Ακρόπολη με δημιουργίες του οίκου, για την haute couture συλλογή του Christian Dior, αυτός ήταν ο λόγος που η Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου και η ομάδα της, αποφάσισαν να παρουσιάσουν την Cruise 2020 συλλογή για τον οίκο Dior στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου.

Το 1951, όταν ο Christian Dior είχε επιλέξει την Ακρόπολη για να φωτογραφήσει τα φορέματα της couture συλλογής του. Τα μοντέλα του Dior είχαν παρουσιαστεί μπροστά από τις Καρυάτιδες, σε έναν διάλογο ανάμεσα στην απαράμιλλη ομορφιά των γλυπτών και την μοναδική αισθητική των ρούχων που είχε σχεδιάσει ο 46χρονος τότε Dior.

 

”Ο οίκος επέλεξε την Αθήνα, έναν εξαιρετικό προορισμό, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και της ευρωπαϊκής τέχνης για την Cruise 2022 συλλογή του» αυτή ήταν η επίσημη ανακοίνωση του Dior για την Ελλάδα. Ο οίκος Dior, επιλέγει διαφορετικά locations για τις παρουσιάσεις των Cruise συλλογών τους και έχει ταξιδέψει στην Ιταλία στο Μαρόκο και σε άλλα μέρη με παράδοση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το φαντασμαγορικό event του Ιουνίου θα αναδείξει τη δουλειά Ελλήνων τεχνιτών και καλλιτεχνών, εφόσον η καλλιτεχνικη διευθύντρια συνεργάζεται πάντα με τοπικούς καλλιτέχνες και δημουργούς για την δημιουργία των συλλογών της, αναδυκνύοντας έτσι και το τοπικό στοιχείο της κάθε χώρας που φιλοξενεί την οργάνωση.