Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η χρονιά που πέρασε για το Περιφερειακό Τμήμα Καστοριάς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ο Πρόεδρός του  Φιλώτας Ταλίδης προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό για το 2016 και παράλληλα παρουσίασε τις δράσεις του τρέχοντος έτους. 

Της Χρύσας Κοσμίδου

«Ονειρεμένο» χαρακτήρισε το έτος 2016 ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Καστοριάς του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φιλώτας Ταλίδης, καθώς ήταν μια χρονιά ιδιαίτερα σημαντική για το τμήμα «Κάθε τμήμα του Ε.Ε.Σ. ονειρεύεται να κλείσει με μια τελετή ορκωμοσίας των Εθελοντριών Νοσηλευτικής και των Εθελοντών Σαμαρειτών. Καταφέραμε να εντάξουμε στη μεγάλη οικογένεια του Ε.Ε.Σ. αρκετούς νέους εθελοντές οι οποίοι θα στελεχώσουν πλέον τα τμήματά μας και το τοπικό ιατρείο μας. Οι ίδιοι θα προσπαθήσουν με την εθελοντική  προσφορά τους  να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο. Οι ενέργειες αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές ειδικά στις μέρες τις οποίες διανύουμε  και είναι εξαιρετικά δύσκολες για όλους μας».

Επίσης ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπήρξαν διαφοροποιήσεις στο σχηματισμό του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως επίσης υπήρξε  και η εκλογή νέου Προέδρου «Για πολλά χρόνια Πρόεδρός μας ήταν ο κ. Δημήτριος Ταλίδης. Πραγματικά θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που δίνεται μου και να τον συγχαρώ και δημόσια για τη δουλειά που έκανε όλα αυτά τα χρόνια».

 Έπεται συνέχεια των δράσεων του τοπικού  Ε.Ε.Σ.

Πολλές είναι δράσεις του τοπικού Ε.Ε.Σ. κα για το 2017. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις του καινούριου τμήματος εκπαίδευσης  Εθελοντριών Νοσηλευτικής για το τμήμα της Καστοριάς. Βέβαια ο χρόνος για τις εγγραφές είναι περιορισμένος, συνεπώς οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να βιαστούν και να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα.  Επιπλέον, το Δ.Σ.  σχεδιάζει να ξεκινήσει και τη λειτουργία ενός τμήματος που αφορά στους Εθελοντές Σαμαρείτες. Οι αιτήσεις συμμετοχής δεν έχουν “κλείσει” ακόμα και όταν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός  ατόμων θα ξεκινήσει και αυτό το τμήμα εκπαίδευσης «Συνεχίζουμε ακάθεκτοι το έργο μας. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος εθελοντικός στόλος στην Ελλάδα και στοχεύει να απαλύνει όσο τα δυνατό περισσότερο τον ανθρώπινο πόνο. Οργανώνουμε ένα ιατρείο ώστε να μπορέσει οποιοσδήποτε συμπολίτης μας να βρει πρώτες βοήθειες. Παράλληλα  στεκόμαστε  με υλική βοήθεια όπως τρόφιμα, ρουχισμό  και άλλα είδη πρώτης ανάγκης   σε οικογένειες αναξιοπαθούντων. Εκτός από αυτά  πραγματοποιούμε  με το ασθενοφόρο μας  μεταφορές ασθενών, είτε από το νοσοκομείο Καστοριάς, είτε από τη Θεσσαλονίκη» θέλησε να ενημερώσει ο Πρόεδρος.

Μια από τις σημαντικότερες δράσεις που έχει αναλάβει ο Ε.Ε.Σ., ήδη από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, είναι να αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στα άτομα τα οποία ενδιαφέρονται να γίνουν δότες του μυελού των οστών «Πριν από λίγο καιρό, υπογράψαμε τη σύμβαση με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών του Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ) στην Πάτρα, το οποίο αποτελεί το κέντρο αναφοράς για την Ελλάδα, αλλά και για την παγκόσμια κοινότητα δοτών μυελού των οστών. Εκείνο το οποίο θέλουμε αυτή τη στιγμή σαν τοπικό τμήμα είναι να δώσουμε σημασία και βαρύτητα σε αυτό το κομμάτι και να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο γίνεται εδώ στην Καστοριά. Κύριος σκοπός και στόχος μας, είναι να καταφέρουμε να εγγράψουμε στην παγκόσμια πλέον τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών όσο το δυνατόν  περισσότερους συμπολίτες μας», είπε κλείνοντας ο κ. Ταλίδης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Διαβούλευση για το Σχέδιο Προγράμματος Τουριστικής Προβολής  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2020: «Μαζί παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις για τον τόπο μας»

Διαβούλευση για το Σχέδιο Προγράμματος Τουριστικής Προβολής  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2020:…

Καρποφόρα η συνάντηση του Δημάρχου με την Πρόεδρο του ΟΦΥΠΕΚΑ

Κεντρικό θέμα η ίδρυση παραρτήματος του Φορέα Διαχείρισης στην Καστοριά

Ξεκίνησαν οι εγγραφές και οι επανεγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καστοριάς

Ξεκίνησαν οι εγγραφές και οι επανεγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου…

Το 2ο Ετήσιο Διασυνοριακό Εργαστήριο του Διαπεριφερειακού Έργου EPICAH στην Καστοριά

Το 2ο Ετήσιο Διασυνοριακό Εργαστήριο του Διαπεριφερειακού Έργου EPICAH στην Καστοριά

Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά 8 αλλοδαπών

Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά 8 αλλοδαπών

Μάσκες, γυαλιά και Ασπίδες Προσώπου διαθέτει                                 η Π.Ε. Καστοριάς στο ΕΚΑΒ

Μάσκες, γυαλιά και Ασπίδες Προσώπου διαθέτει                                 η Π.Ε. Καστοριάς στο ΕΚΑΒ

Στους μικρούς εξερευνητές η ΟΠΑΚ μαζί με μία έκπληξη!

Μαζί ήταν και ο 13 χρόνων Λέο , που τους συνοδεύει σε όλες τις επισκέψεις στα σχολεία του νομού!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Συχνές παθήσεις στην Τρίτη Ηλικία: Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης για ουρολοιμώξεις, ακράτεια, υπερπλασία και καρκίνο του προστάτη», στα ΚΑΠΗ Καστοριάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Συχνές παθήσεις στην Τρίτη…

Πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καστοριάς η συνάντηση των εταίρων του έργου “Culture Lands”. Συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για τα “Ραγκουτσάρια 2020”

Πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καστοριάς η συνάντηση των εταίρων του έργου “Culture Lands”.…

Κτηματολόγιο 2019 : Πότε λήγουν οι κτηματογραφήσεις στην Π.Ε. Καστοριάς;

Κτηματολόγιο 2019 : Πότε λήγουν οι κτηματογραφήσεις στην Π.Ε. Καστοριάς;