Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα ραντεβού για τις ηλικίες 25-29 ετών

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι πολίτες της ηλικιακής αυτής ομάδας θα μπορούν μπαίνοντας στο emvolio.gov.gr να κλείσουν σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο και με ένα από τα εμβόλια των Pfizer, Johnson & Johnson και Moderna.

Αναφερόμενος στο θέμα, κατά την ενημέρωση της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας πρόσθεσε πως έχουν προστεθεί συνολικά 420.340 νέα ραντεβού, προκειμένου να ανταποκριθούν στη ζήτηση των πολιτών να εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα, 240.000 αφορούν το εμβόλιο της Pfizer, 96.300 της Johnson and Johnson και 84.000 το εμβόλιο της Moderna.

Πίεση στα ραντεβού εμβολιασμού

Η πίεση στα ραντεβού το τελευταίο διάστημα και όσο ενσωματώνονται περισσότερες ηλικιακές ομάδες στην «Επιχείρηση Ελευθερία» είναι μεγάλη. Όπως εξήγησε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στη συντριπτική πλειονότητα της χώρας τα ραντεβού είναι καλυμμένα στο 100%.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Αττική, η οποία παρουσιάζει 100% πληρότητα για Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson. Έτσι, πέραν των νέων αυτών ραντεβού που ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας, θα ανοίξουν θέσεις και τον μήνα Ιούλιο, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Ξεκινά ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών

Παράλληλα, με το άνοιγμα των ραντεβού για πολίτες μεταξύ 25 και 29 ετών, ανακοινώθηκε πως στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών, ο οποίος θα γίνει με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών και θα χρησιμοποιηθεί γι’ αυτόν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως στο υπουργείο Υγείας εμφανίζονται βέβαιοι πως με βάση τις παραδόσεις εμβολίων και τη ζήτηση ραντεβού από πλευράς πολιτών, το τείχος ανοσίας έναντι του κορωνοϊού θα έχει επιτευχθεί εντός του καλοκαιριού.

«Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος σε γενικές γραμμές του τείχους ανοσίας εντός του καλοκαιριού θα επιτευχθεί» δήλωνε τη Δευτέρα ο κ. Θεμιστοκλέους.

ΠΗΓΗ:https://www.healthpharma.gr/