Ο τραγουδιστής μιλά για την απόφασή του να εμπλακεί στην πολιτική με το “Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων” του Γιώργου Τράγκα ενώ κάνει λόγο για μία “μάχη που τώρα αρχίζει”.

Ο Γρηγόρης Πετράκος θα είναι ο εκπρόσωπος και αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος του Γιώργου Τράγκα «Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων» (ΚΕΛΑΝ) και μέσω βίντεο που δημοσίευσε, παρουσιάζει τους στόχους του και μιλά για το κίνητρό του να ασχοληθεί με την πολιτική.
Όπως αναφέρει, το Facebooκ τον έχει μπλοκάρει για επτά ημέρες «με τη δικαιολογία ότι παρακινώ σε βία, κάτι που είμαι παντελώς ανίκανος να ασκήσω. Κάποιες δημοσιεύσεις μου ενόχλησαν με το περιεχόμενό τους και με την απήχησή τους».
Έτσι, ο χαιρετισμός του δημοσιεύτηκε μέσα από το προφίλ του Γιώργου Τράγκα.
Όπως αναφέρει ο τραγουδιστής, εδώ και ενάμιση χρόνο άρχισε να δημοσιεύει ανησυχίες και στοιχεία για όσα «ακατανόητα συμβαίνουν γύρω μας» και δηλώνει πως «το σύστημα άρχισε να ενοχλείται και να με ενοχλεί».
Στο βίντεο που κοινοποίησε, ο Γρηγόρης Πετράκος τονίζει πως επειδή μόνο από το Facebook, «δεν γίνεται τίποτα», βρέθηκε σε δύο επιλογές:
«Ή να κάτσω σπίτι να παίξω την κιθάρα μου που μου είναι πιο εύκολο και ευχάριστο ή να το πάω all the way».
Όπως τονίζει, η κυβέρνηση «επαλήθευσε τους χειρότερους συνωμοσιολογικούς εφιάλτες μας» ενώ κάνει λόγο για «κινεζοποίηση του πολιτισμού μας, ραγδαία αφαίρεση των δικαιωμάτων μας, ακραίους διαχωρισμούς πολιτών και απειλές σε ομάδες συνανθρώπων μας».
Δηλώνει πως «η μάχη τώρα αρχίζει» ενώ μιλά για την πρόταση που δέχθηκε από το Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων.
«Να συνεχίσω να είμαι ο εαυτός μου και να εκφράζω τις ιδέες μου που συμπίπτουν με τις ιδέες του κινήματος. Στόχος να ενωθούν οι φωνές και να φτάσουν στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Απεχθάνομαι τον όρο “κόμματα” γιατί προέρχεται από τη λέξη “κόπτω/χωρίζω”. Θέλω να κινηθώ προς ένα καλύτερο μέλλον και συντάσσομαι με ένα κίνημα».
Καταλήγοντας, ο Γρηγόρης Πετράκος λέει ότι επιθυμεί «την ένωση των υγιών δυνάμεων για το κοινό καλό».
«Αν κάποιος μένει αμετακίνητος στις αξίες του και πιστός στις αρχές του και στον εαυτό του, κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τον λερώσει. Σκοπός μου και κίνητρο, ιερό. Παλεύουμε για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την αλήθεια, για το σωστό για τα παιδιά. Υπάρχει μόνο ένα μέρος που αρχίζει η ευτυχία και αυτό λέγεται καθαρή συνείδηση».

Με θέσεις ενάντια στην πανδημία

Ο κ. Πετράκος έχει γίνει γνωστός τελευταία για τις τοποθετήσεις του ενάντια στον κορονοϊό και το lockdown.
Tον περασμένο Νοέμβριο, η εισαγγελία Αθηνών είχε προχωρήσει σε έρευνα σε βάρος του τραγουδιστή για τη διασπορά fake news μέσω αναρτήσεων και για προτροπή σε ανυπακοή ενάντια στους νόμους.
Ο ίδιος είχε δημοσιεύσει βίντεο όπου υποστήριζε πως έκανε «έρευνα» για τον κορονοϊό, καταλήγοντας πως ο ιός υπάρχει, αλλά όχι και η πανδημία.
Την αντίδραση του Γρηγόρη Πετράκου είχε προκαλέσει και η μη προβολή της εκπομπής “Tik Talk” του Αντώνη Σρόιτερ στην οποία ήταν καλεσμένος και η οποία πραγματευόταν τις θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό.