Υπογράφηκε η σύμβαση, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, για την επίβλεψη του έργου στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η υλοποίηση του φιλόδοξου Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 της ΔΕΔΑ για την έλευση του φυσικού αερίου σε 34 πόλεις της χώρας.

 

Εντός του Αυγούστου, δημοπρατήθηκαν τρία νέα κατασκευαστικά έργα που αφορούν στην επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Λιβαδειά, τη Βέροια και τα Γιαννιτσά, καθώς και τα Γρεβενά. Τα ανωτέρω έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 17 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, έχοντας ως ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος 2023.

Παράλληλα, στις 10/08/2021, υπογράφηκε η σύμβαση, ύστερα από διαγωνισμό, για την παροχή υπηρεσιών επίβλεψης και διοίκησης του έργου ανάπτυξης δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η σύμβαση, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), υπογράφηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μάριο Τσάκα και τον εκπρόσωπο

της αναδόχου κοινοπραξίας εταιρειών «ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – HILL INTERNATIONAL N.V.»,  Εμμανουήλ Ι. Σιγάλα.

 

Αναλυτικά, οι νέοι διαγωνισμοί της ΔΕΔΑ για έργα φυσικού αερίου προβλέπουν τα ακόλουθα:

  1. Λιβαδειά: Το έργο είναι προϋπολογισμού 5,9 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020». Προβλέπει την κατασκευή 57 νέων χιλιομέτρων δικτύου και περισσότερες από200 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών) έως το 2023.
  2. Βέροια – Γιαννιτσά: Για την τροφοδότηση των δύο πόλεων με την τεχνολογία του Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) θα κατασκευαστούν 80 χιλιόμετρα δικτύου και υποδομές, ενώ θα γίνουν περισσότερες από 2.100 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών έως το 2023. Το έργο είναι προϋπολογισμού 7,9 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».
  3. Γρεβενά: Το έργο, το οποίο είναι προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», προβλέπει την κατασκευή 36 χιλιομέτρων δικτύου και υποδομών για την τροφοδότηση της πόλης με CNG και τουλάχιστον 1.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών έως το 2023.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ο αριθμός των συνδέσεων καταναλωτών είναι ο ελάχιστος που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί. Εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση, αυτή θα καλυφθεί πλήρως. Επίσης, οι συνδέσεις καταναλωτών θα συνεχίζονται όλα τα επόμενα χρόνια.

 

Εκτός των ανωτέρω διαγωνισμών που αφορούν σε κατασκευαστικά έργα, έχει εγκριθεί από τις Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειών και από το ΔΣ της ΔΕΔΑ η δημοπράτηση των ακόλουθων διαγωνισμών των οποίων οι δημοσιεύσεις θα πραγματοποιηθούν έως σήμερα  31/8/2021:

  • «Διαχείριση Έργου (Project Manager) και Επίβλεψη εργασιών κατασκευής Δικτύου Διανομής Μέσης και Χαμηλής Πίεσης, Συνδέσεων Παροχετευτικών Αγωγών και εγκατάστασης εξοπλισμού» στις πόλεις της Καστοριάς, των Μανιάκων, του Άργους Ορεστικού και των Γρεβενών, προϋπολογισμού 1,34 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).
  • «Προμήθεια Υλικών του έργου: Επέκταση χαλύβδινου δικτύου (19 bar), δικτύου πολυαιθυλενίου και συνδέσεις οικιακών και εμπορικών πελατών στα δίκτυα χαμηλής πίεσης (4bar) σε έξι πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Ομάδα Β (Μετρητές)», προϋπολογισμού 1,28 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).
  • «Προμήθεια Υλικών για την κατασκευή του δικτύου, συνδέσεις καταναλωτών και του απαραίτητου εξοπλισμού. Αποσυμπιεστές» στην πόλη των Γρεβενών, προϋπολογισμού 490.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

 

Με αφορμή τη δημοπράτηση των νέων έργων φυσικού αερίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας δήλωσε: <<Οι διαδικασίες για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Μέσα σε έναν χρόνο, η ΔΕΔΑ προχώρησε σε δημοπρατήσεις και συμβασιοποιήσεις έργων άνω των 200 εκατ. ευρώ, ενώ πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν οι δημοπρατήσεις και των υπόλοιπων έργων που προβλέπονται στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της εταιρείας, φθάνοντας συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργα που συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας σε μια νέα, «πράσινη» εποχή, αποφέροντας σημαντικά οφέλη για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το περιβάλλον, αλλά και την οικονομία>>.

You May Also Like

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Κοζάνης λόγω καθίζησης του οδοστρώματος

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Κοζάνης λόγω καθίζησης του…

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με το νέο Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας

Συνάντηση με τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Alexander Shcherbakov…

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Εξετάσεις φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού περιόδου Οκτωβρίου 2016

Το Τμήμα Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι,…

Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ: “Δυτική Μακεδονία: Τελευταίοι των τελευταίων στο ΕΣΠΑ”

Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ: “Δυτική Μακεδονία: Τελευταίοι των τελευταίων στο ΕΣΠΑ”

Παγκόσμιο συνέδριο στο Σισάνι για την Βυζαντινή και αρχαία ιστορία της περιοχής

Επιστήμονες ερευνητές, αρχαιολόγοι και ιστορικοί απ’ όλο τον κόσμο  θα επιδιώξουν  με…

Εκδόθηκε Πρόσκληση  από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για χρηματοδότηση  υποδομών εγγείων βελτιώσεων, προϋπολογισμού 5,8 εκ ευρώ

Εκδόθηκε Πρόσκληση  από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για χρηματοδότηση  υποδομών εγγείων βελτιώσεων,…

Ευχές από τον Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Σπυρίδωνα Διόγκαρη

Καλά Χριστούγεννα και ένα Νέο Έτος γεμάτο υγεία και χαρές για αυτούς και τις οικογένειές τους.