Δήμος Γρεβενών: Μουσικά γκρουπάκια δίνουν ραντεβού αυτή την Παρασκευή στο κέντρο της πόλης για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»

«Μουσικοί δρόμοι ζωντανεύουν την πόλη» για δεύτερη χρονιά στο πλαίσιο των πολλών και ποικίλων δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος Γρεβενών για τη φετινή “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”.

Έτσι, μετά την μεγάλη αποδοχή που γνώρισε πέρυσι η όμορφη αυτή πολιτιστική εκδήλωση, αποφασίστηκε η εκ νέου πραγματοποίησή της από τη Δημοτική Αρχή, λαμβάνοντας και πάλι χώρα στις κεντρικές οδούς Μακεδονομάχων και Φαρδυκάμπου όπου θα διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Η γιορτή, στην οποία είναι προσκεκλημένοι όλοι οι συνδημότες, θα γίνει αυτή την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 με ώρα έναρξης στις 7 το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, καλλιτέχνες των Γρεβενών θα «ζωντανέψουν» το κέντρο της πόλης με μελωδίες και τραγούδια ενώ πεζοί και ποδηλάτες θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα στους δύο δρόμους που θα πεζοδρομηθούν, συνδέοντας ταυτόχρονα τις πλατείες Αιμιλιανού και Ελευθερίας.

Στόχος της συγκεκριμένης παρέμβασης, η οποία αποτελεί σκέλος του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Γρεβενών, είναι να δοθεί έμφαση στην αλλαγή χρήσης του δημόσιου χώρου, δίνοντας προτεραιότητα στην πράσινη μετακίνηση σε σχέση με την μηχανοκίνητη κυκλοφορία.

Σημειώνεται ότι η όλη διαδικασία της πεζοδρόμησης θα γίνει υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Τμήματος Τροχαίας Γρεβενών ενώ την ώρα της γιορτής είναι υποχρεωτική από όλες και όλους η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

You May Also Like

Έκδοση Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων δημιουργίας νέων ερευνητικών υποδομών από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

Έκδοση Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων δημιουργίας νέων ερευνητικών υποδομών από το…

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Βοΐου για τον θάνατο του εν ενεργεία προέδρου της κοινότητας Σιάτιστας Δημητρίου Σαμαρά

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Βοΐου για τον θάνατο του εν ενεργεία προέδρου της…

ΟΣΕ Κοζάνης: Ξεκίνησαν οι δειγματοληπτικές γεωτρήσεις για την εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης και έρευνας

  ΟΣΕ Κοζάνης: Ξεκίνησαν οι δειγματοληπτικές γεωτρήσεις για την εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης…

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού TTG TRAVEL EXPERIENCE 2023

Πραγματοποιήθηκε 11-13 Οκτωβρίου 2023 στο Ρίμινι της Ιταλίας

Ανδρέας Πάτσης: Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό ΥπΑΑΤ κ. Γεωργαντά

Ανδρέας Πάτσης: Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό ΥπΑΑΤ κ. Γεωργαντά

Ταυτόσημες οι απόψεις για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας του Βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη με τον Περιφερειάρχη

  Ταυτόσημες οι απόψεις για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας  του Βουλευτή Φλώρινας…

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και σε λαϊκές στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και σε λαϊκές στην Περιφέρεια…

Παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση στοιχείων ατομικών διοικητικών πράξεων στις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, για την αναμόρφωση και εκ νεόυ κατάρτιση των δασικών χαρτών

  Παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση στοιχείων ατομικών διοικητικών πράξεων στις…

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας μέσα από την ομιλία του ξεδίπλωσε το όραμα του…