Ο ίδιος επεσήμανε πως το πρόβλημα υποστελέχωσης είναι πολύ μεγάλο στην Αττική όπου υπάρχει το 70% της εγκληματικότητας και μόλις το 30% των αστυνομικών μονάδων

ύξηση περιστατικών εγκληματικότητας το αμέσως προσεχές διάστημα προέβλεψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στην τηλεόραση του OPEN. Ο υπουργός τοποθετήθηκε επίσης και για τις μηνύσεις των αρνητών της πανδημίας κατά εκπαιδευτικών επαναλαμβάνοντας πως πλέον οι δάσκαλοι δεν θα προσάγονται στα τμήματα.

Τι είπε ο Θεοδωρικάκος για τις μηνύσεις αρνητών κατά εκπαιδευτικών

«Ηταν αυτονόητη υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν μπορεί να σύρει εκπαιδευτικούςδασκάλους, διευθυντές σχολείων οι οποίοι τηρούν με υπευθυνότητα όλες τις προβλέψεις για την πανδημία και διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνέχισε:

«Οι άνθρωποι αυτοί – ορισμένες φορές- βρέθηκαν αντιμέτωποι με επιθέσεις και μηνύσεις από ανθρώπους που δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Παρεμβήκαμε με δική μου εντολή προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, ώστε σε καμία περίπτωση οι αστυνομικοί να πηγαίνουν στα ΑΤ καθηγητές μετά από μηνύσεις. Υπήρξε και η παρέμβαση του Αρείου Πάγου».

«Είναι ό,τι χειρότερο να βλέπουν τα παιδιά τους αστυνομικούς να προσάγουν τους δασκάλους τους. Απευθύνω πρόσκληση λογικής προς όλους», συνέχισε ο υπουργός. «Με τη συντονισμένη δράση μας και τους εμβολιασμούς θα μπούμε σε μια κανονικότητα», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός τόνισε πως «είναι αυτονόητο ότι οπουδήποτε κληθεί η ΕΛΑΣ να διασφαλίσει την τάξη, θα το κάνει. (…) Αυτό που είπαμε είναι ότι δεν μπορεί νόμιμοι πολίτες, υπεύθυνοι πολίτες που κάνουν το σωστό και το νόμιμο, να πέφτουν θύματα της παράνοιας ορισμένων που τους κάνουν μηνύσεις».

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/