Τους το ζήτησε ο ίδιος ο πατέρας της άτυχης μαθήτριας – Έρευνα για το ειδεχθές περιστατικό διέταξαν οι Αρχές της χώρας.

Αποτροπιασμό προκαλεί ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου από τη Νιγηρία.
Σε αυτό απαθανατίζεται μια μαθήτρια να μαστιγώνεται από τέσσερις δασκάλους. Η… αμαρτία του άτυχου κοριτσιού, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, είναι πως κατανάλωσε αλκοόλ με τους συμμαθητές της σε ένα πάρτι γενεθλίων.
Ο ίδιος μάλιστα ο πατέρας της ανήλικης ήταν αυτός που την είδε να πίνει σε ένα βίντεο, ζητώντας από τους υπεύθυνους του αυστηρού ισλαμικού σχολείου που φοιτά, την παραδειγματική τιμωρία της. Συγκεκριμένα, να τη μαστιγώσουν, ενώ εκείνος θα παρακολουθούσε.
Στο βίντεο που ανέβηκε αρχικά στο Twitter και τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας, φαίνεται η μαθήτρια να γονατίζει στον προαύλιο χώρο και στη συνέχεια να τη χτυπούν με μανία τέσσερις άνδρες κρατώντας μαστίγιο.
Την ώρα μάλιστα που οι δάσκαλοι τη μαστιγώνουν με όλη τους τη δύναμη, στην προσπάθειά της να προστατευτεί από τις βουρδουλιές, πέφτει το χιτζάμπ που φοράει στο κεφάλι.
Προσοχή, σκληρές εικόνες:
Μιλώντας στο BBC, ο άσπλαχνος πατέρας δεν δίστασε να παραδεχθεί πως ήταν απόλυτα σύμφωνος με το μαστίγωμα, καθώς… αναστατώθηκε βλέποντας την κόρη του να πίνει αλκοόλ.
«Ενημέρωσα το σχολείο για το περιστατικό και προσωπικά τούς ζήτησα να την τιμωρήσουν έτσι όπως έπρεπε. Επέμεινα ότι πρέπει να είμαι παρών όταν το έκαναν», ανάφερε με σοκαριστική ψυχραιμία και ειλικρίνεια, επιτείνοντας την αίσθηση της φρίκης.
Από την πλευρά του το κορίτσι, αρνήθηκε ότι κατανάλωσε αλκοόλ μαζί με τρεις άλλους συμμαθητές της στο πάρτι γενεθλίων.
Την ίδια ώρα, ένα άλλο βίντεο που ανέβηκε στο Διαδίκτυο, δείχνει ένα αγόρι να μαστιγώνεται επίσης για το ίδιο περιστατικό. Οι αποκρουστικές εικόνες, όπως είναι φυσικό, έχουν πυροδοτήσει την οργή των χρηστών στα social media, πολλοί από τους οποίους απαιτούν δράστη ώστε να σταματήσουν οι πρακτικές αυτές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές στο συγκεκριμένο σχολείο.
Μετά τον σάλο πάντως που προκλήθηκε, οι Αρχές της χώρας διέταξαν έρευνα για το περιστατικό, ενώ ο διευθυντής του σχολείου στην πολιτεία Κουάρα έχει τεθεί σε αναστολή και οι μαθητές που μαστιγώθηκαν έλαβαν ιατρική περίθαλψη.
Όπως γράφει ωστόσο το BBC, οι υπεύθυνοι του σχολείου υπερασπίστηκαν την απόφασή τους να τιμωρήσουν με αυτόν τον βάναυσο τρόπο τους μαθητές, καθώς είχαν την έγκριση από τους γονείς.
Υποστήριξαν επίσης ότι η τιμωρία τους συνάδει με τον ισλαμικό νόμο.