Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ

«Ηαμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ είναι μια καλή συμφωνία για την Ελλάδα», ήταν το πρώτο σχόλιο του ανταποκριτή του OPEN στις ΗΠΑ, Μιχάλη Ιγνατίου, λίγα μόλις λεπτά μετά την υπογραφή της.

Όπως εξήγησε από τη Νέα Υόρκη ο Μιχάλης Ιγνατίου, οι ΗΠΑ βαθαίνουν περισσότερο τη στρατιωτική συνεργασία τους με την Ελλάδα σε αρκετές περιοχές και πλέον οι παρουσία τους θα είναι αισθητή στα ελληνικά νησιά, χωρίς αυτά να κατονομάζονται.

Παράλληλα ανέφερε ότι έγινε μεγάλη συζήτηση ειδικά για τη Σκύρο με μερικούς διπλωμάτες να θεωρούν ότι θα μπορούσε να κερδηθεί αυτό το στοίχημα, καθώς σημαντικοί φίλοι της Ελλάδας όπως ο γερουσιαστής Μενέντες, υποστήριξαν σθεναρά την ελληνική θέση ενώ με βάση την ενημέρωση υπάρχει ρητή αναφορά στην ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων σε νησιά της Ελλάδας εκτός της Κρήτης.

Επιπλέον οι αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούν να επιχειρούν και να πραγματοποιούν εκπαιδευτικές ασκήσεις τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και τα νησιά.

Πολύ σημαντικό σημείο της συμφωνίας, εξήγησε ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι ότι τονίζεται ο ρόλος του διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο μονίμως καταπατεί η Τουρκία.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/