Όπως είναι φυσικό, όταν αρχίζει να πονάει ο λαιμός μας, αμέσως τα καμπανάκια του κρυολογήματος αρχίζουν να χτυπάνε, καθώς ο πόνος στο λαιμό είναι σύμπτωμα μειωμένης αντίστασης του ανοσοποιητικού.

Ακολουθούν λοιπόν μερικές συμβουλές για να προλάβετε τον πονόλαιμο και να ανακουφιστείτε άμεσα από τις ενοχλητικές του παρενέργειες.

Γαργάρες με αλατόνερο

Αρκετές έρευνες ανακάλυψαν ότι οι γαργάρες τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα με χλιαρό αλατόνερο μπορούν να μειώσουν το οίδημα στο λαιμό βοηθώντας να αποβληθούν οι παράγοντες ερεθισμού ή τα βακτήρια.

Σιρόπι για το βήχα

Ακόμα και αν δεν έχετε βήχα, αλλά μόνο πονόλαιμο, μη συνταγογραφούμενα σιρόπια μπορούν να βοηθήσουν. Η σειρά σιροπιών για το βήχα της Power Health αποτελεί μια εξαιρετική φυσική επιλογή που θα προστατεύσει το λαιμό σας. Προϊόντα όπως το Herbomel AdultsHerbomel Kids με δράση ενάντια στον ξηρό, αλλά και στον παραγωγικό βήχα,αλλά και το Soothamel με 4 κρητικά βότανα αποτελούν επιλογές για να προστατεύσετε το λαιμό σας.

Ξεκούραση

Μπορεί να μην είναι η πιο γρήγορη λύση αλλά η ξεκούραση είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για την καταπολέμηση της λοίμωξης που προκάλεσε τον πονόλαιμο. Μπορεί να μην έχει άμεση επίδραση στον οργανισμό, αλλά η επαρκής ξεκούραση θα βοηθήσει τουλάχιστον την καταπολέμηση του ιού για πιο γρήγορη ανάρρωση.

Κοτόσουπα

Ένα παλιό σπιτικό γιατροσόφι για κρυολόγημα και πονόλαιμο, η κοτόσουπα αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Το νάτριο στη σούπα μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ωραία η αίσθηση της κατάποσης. Η κατανάλωση φαγητού μπορεί να είναι δύσκολη με πρησμένο λαιμό, επομένως η τροφή σε υγρή μορφή θα εξασφαλίσει ότι λαμβάνετε τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται για την καταπολέμηση της λοίμωξης.

Υγρά

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα αν είστε άρρωστος. Θα πρέπει να πίνετε αρκετά υγρά ώστε τα ούρα σας να έχουν χρώμα ανοιχτό και καθαρό. Αυτό κρατά τις βλεννώδεις μεμβράνες υγρές και καλύτερα προετοιμασμένες να καταπολεμήσουν τα βακτήρια και τους ερεθιστικούς παράγοντες, κάνοντας τον οργανισμό πιο ανθεκτικό στο κρυολόγημα.

Παστίλιες

Μία ευχάριστη συνήθεια που θα σας προσφέρει ανακούφιση . Μπορείτε να επιλέξετε δροσιστικό περιεχόμενο, όπως μέντα ή ευκάλυπτο, ή μία καραμέλα με μέλι και βότανα, ή ακόμα και πιο ιδιαίτερες χειμωνιάτικες γεύσεις όπως σαλέπι. Η Power Health σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα από καραμέλες του βήμα, όπως τις Alpenkraft CandiesCretaherbs CaramelsDictamon Caramels, Salepimeles, Echinacea Caramels.

ΠΗΓΗhttps://www.2happy.gr/
You May Also Like

Τα αξέχαστα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων….

Τα αξέχαστα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων…..

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο “Σωτηρία” – Η γιατρός που σπάει τη σιωπή της και τα λέει έξω από τα δόντια

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο “Σωτηρία” – Η γιατρός που…

Ακτινοβολία στο σπίτι: Κανόνες προστασίας για Wi-Fi, κινητά και ασύρματα τηλέφωνα

Ακτινοβολία στο σπίτι: Κανόνες προστασίας για Wi-Fi, κινητά και ασύρματα τηλέφωνα

Μια Ελληνίδα, παντρεμένη με Κορεάτη, μας δείχνει πώς είναι η ζωή στη Σεούλ

Η Αρτεμις είναι Ελληνίδα, παντρεμένη με έναν Κορεάτη και ζει στη Σεούλ.

Thomas Cook, ο ιεροκήρυκας που δημιούργησε ένα ταξιδιωτικό κολοσσό ξεκινώντας από ταξίδια κατά της ποτοαπαγόρευσης.

Thomas Cook, ο ιεροκήρυκας που δημιούργησε ένα ταξιδιωτικό κολοσσό ξεκινώντας από ταξίδια…

Μια ραγδαία γηράσκουσα χώρα

Κάθε χρόνο από το 2011 και μετά οι θάνατοι στην Ελλάδα ξεπερνούν…

Η ενεργοποίηση του πυρήνα δεν συνάδει με τις κλασικές ασκήσεις κοιλιακών Γράφει ο Νικόλαος  Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education

Η ενεργοποίηση του πυρήνα δεν συνάδει με τις κλασικές ασκήσεις κοιλιακών Γράφει…

Το περιβαλλοντικό κόστος του εμφιαλωμένου νερού

Είναι 3.500 φορές πιο καταστροφικό για το περιβάλλον από το νερό της…

Τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε παράσιτα στο έντερο!

Τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε παράσιτα στο έντερο!

Οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα για τους καρδιοπαθείς

Οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα για τους καρδιοπαθείς