Σε αυτό το παραμυθένιο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη θα ήθελε να ζει κάθε φοιτήτρια που εκτιμά την υψηλή αισθητική

Η ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου Office4 ανέλαβε την ανακαίνιση ενός μικρού διαμερίσματος στην περιοχή των 40 Εκκλησιών στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να δημιουργήσει μια νεανική, chic κατοικία, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μίας νεαρής φοιτήτριας.

Πρόκειται για έναν μικρό χώρο, μόλις 35 τ.μ., στον δεύτερο όροφο, όπου αρχική διαρρύθμιση δεν ήταν η ιδανική για να πάρει μορφή το όραμα του αρχιτεκτονικού γραφείου. Συγκεκριμένα οι χώροι του καθιστικού και του λουτρού ήταν αρκετά περιορισμένοι, γεγονός που αποτέλεσε πρόκληση για τη σχεδιαστική ομάδα του Office4. Οι εσωτερικοί τοίχοι καθαιρέθηκαν και ανασχεδιάστηκαν, ώστε η κατοικία να γίνει όσο το δυνατόν πιο άνετη και λειτουργική.

Το νέο διαμέρισμα αποτελείται από το καθιστικό, την κουζίνα, το υπνοδωμάτιο και το λουτρό, όπου το χρώμα και η ρομαντική νεανική διάθεση αγκαλιάζουν τον χώρο και δημιουργούν μια up-lifting και πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Ένας διαχωριστικός τοίχος οριοθετεί την είσοδο και τη διαχωρίζει από το καθιστικό. Παράλληλα, στη μεσοτοιχία που χωρίζει το καθιστικό από το δωμάτιο προστέθηκαν δυο καμάρες. Η μία αποτελεί την είσοδο στο δωμάτιο, ενώ η άλλη δημιουργεί εσοχή και δίνει την ψευδαίσθηση άνεσης και βάθους. Τα καμπύλα στοιχεία και η φλοράλ ταπετσαρία ενισχύουν την κομψότητα που αποπνέει ο χώρος.

διαμέρισμα 40 εκκλησιές Θεσσαλονίκη
διαμέρισμα 40 εκκλησιές Θεσσαλονίκη
διαμέρισμα 40 εκκλησιές Θεσσαλονίκη

Η κουζίνα σε λευκούς και μπεζ τόνους διαχωρίζεται διακριτικά από το καθιστικό με μια μεταλλική διάτρητη κατασκευή, αλλά και με το πάσο.

διαμέρισμα 40 εκκλησιές Θεσσαλονίκη
διαμέρισμα 40 εκκλησιές Θεσσαλονίκη
διαμέρισμα 40 εκκλησιές Θεσσαλονίκη
διαμέρισμα 40 εκκλησιές Θεσσαλονίκη

Συνεχίζοντας στο υπνοδωμάτιο, η λευκή μεταλλική σκαλιέρα έχει παράλληλα διακοσμητικό, αλλά και λειτουργικό χώρο, αφού χρησιμοποιείται και ως κρεμάστρα, ενώ η συρόμενη πόρτα του υπνοδωματίου επενδεδυμένη με καθρέφτη προσφέρει διττή λειτουργία. Οι ιδιαίτερες γραμμές των φωτιστικών, οι γύψινες διακοσμητικές κορνίζες στην οροφή και στον τοίχο και αλλά η χρωματική διχρωμία, που δίνει την αίσθηση του βάθους, αποτέλεσαν σχεδιαστικές επιλογές με σαφείς κλασικές και αναγεννησιακές αναφορές, οι οποίες αναδεικνύουν και συμπληρώνουν τον χώρο.

διαμέρισμα 40 εκκλησιές Θεσσαλονίκη

Στο λουτρό ο συνδυασμός γκρι τσιμεντοκονίας και κεραμικών πλακιδίων σε έντονες αποχρώσεις δημιουργούν μια νεανική και pop διάθεση.

Συνολικά, το εσωτερικό του διαμερίσματος «παίζει» με ήπιους τόνους λευκού και μπεζ, αποπνέοντας ηρεμία, ενώ το ροζ χρώμα δίνει μια ρομαντική πινελιά. Ο σκούρος μοβ καναπές και η φλοράλ ταπετσαρία έρχονται να γίνουν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, σπάζοντας τη μονοτονία, ενώ δίνουν στο διαμέρισμα προσωπικότητα και στιλ.

Στο πάτωμα κυριαρχεί το μωσαϊκό, γνωστό ως terrazzo, το οποίο αποτελεί την τελευταία εμμονή των design lovers, ενώ σε άλλες γωνιές παρατηρούμε ξύλινο chevron παρκέ, αλλά και λευκό μάρμαρο.

Παραπέμποντας σε vintage αναφορές και συνδυάζοντας σύγχρονα με πιο κλασικά και διαχρονικά στοιχεία, η ομάδα του Office 4 κατάφερε να δημιουργήσει ένα υπέροχο και μοντέρνο διαμέρισμα, ιδανικό για μια φοιτήτρια που εκτιμά το εκλεπτυσμένο γούστο και την υψηλή αισθητική.

Φωτογραφίες: Office4

www.office4.gr