Γιατί δεν πρέπει ΠΟΤΕ να κοιμάστε με τον ανεμιστήρα αναμμένο όλη τη νύχτα κατά τη διάρκεια του καύσωνα: Οι ειδικοί αποκαλύπτουν ότι ο αέρας μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και κρίσεις άσθματος

Με μεγάλο μέρος της Αγγλίας να αγγίζει τους 33°C σήμερα, πολλοί θα στραφούν στους ανεμιστήρες σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να δροσιστούν όταν έρθει για ύπνο.

Ωστόσο, ενώ για πολλούς αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να παραμείνετε δροσεροί για σύντομο χρονικό διάστημα, τι κρατάτε τον ανεμιστήρα αναμμένο όλη τη νύχτα μπορεί να έχει αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας, σύμφωνα με τις αναφορές του Sleep Advisor (Σύμβουλος ύπνου).

Και τα νέα δεν είναι καλά για εκείνους που πάσχουν από αλλεργίες ή άσθμα, επειδή η κυκλοφορία του αέρα με έναν ανεμιστήρα μπορεί δε μεταφέρει μόνο δροσερό αέρα – αλλά και γύρη και σκόνη.

Ο Σύμβουλος ύπνου λέει: «Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στον ανεμιστήρα σας. Εάν συλλέγει σκόνη στις λεπίδες, αυτά τα σωματίδια πετούν στον αέρα κάθε φορά που τον ενεργοποιείτε.
Ύπνος με ανοιχτό ανεμιστήρα Το να κρατάτε τον ανεμιστήρα ενεργοποιημένο όλη τη νύχτα μπορεί να έχει αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας, σύμφωνα με τις αναφορές του Σύμβουλου ύπνου.

Το να αφήνετε τον ανεμιστήρα όλη τη νύχτα αναμμένο μπορεί επίσης να έχει αρνητικές επιπτώσεις για το δέρμα σας – καθιστώντας το στεγνό και ξηρό.

Η συνεχής ροή αέρα που βγάζει ο ανεμιστήρας μπορεί επίσης να έχει το ίδιο αντίκτυπο στα μάτια και το στόμα σας – ειδικά σε αυτούς που κοιμούνται έχοντας τον ανεμιστήρα σε μεσαία ένταση.

Ο Σύμβουλος ύπνου προειδοποιεί επίσης ότι ο δροσερός αέρας του ανεμιστήρα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνεστε δυσκαμψία όταν ξυπνάτε το πρωί – ιδιαίτερα αν τοποθετείτε τον ανεμιστήρα στο ύψος του λαιμού και του προσώπου σας.

«Αυτό συμβαίνει επειδή ο συμπυκνωμένος δροσερός αέρας μπορεί να κάνει τους μυς να τεντωθούν και να σφίξουν», εξήγησαν οι ειδικοί.

Πηγή: dailymail.co.uk.

You May Also Like

Καλοκαίρι: Λεπτομερής οδηγός για καρδιοπαθείς.  Τι θα  πρέπει να προσέχουν

Καλοκαίρι: Λεπτομερής οδηγός για καρδιοπαθείς.  Τι θα  πρέπει να προσέχουν

Εποχικές αλλεργίες: Πείτε αντίο στη βουλωμένη μύτη

Table of Contents Hide Εποχικές αλλεργίες: Πείτε αντίο στη βουλωμένη μύτη Ποια…

Τι είναι η νευροπλαστικότητα και ποιος ο ρόλος της στην αντιμετώπιση χρόνιων πόνων/ Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education*

  Τι είναι η νευροπλαστικότητα και ποιος ο ρόλος της στην αντιμετώπιση…

Υπουργείο Υγείας:Κανόνες υγιεινής κατά τη διαχείριση των τροφίμων σε οικιακό επίπεδο

Table of Contents Hide Οδηγίες ορθής διαχείρισης των αγαθών σε οικιακό επίπεδο-οδηγίες…

Πάρκινσον: Αυτά είναι τα πρώιμα συμπτώματα για έγκαιρη έναρξη θεραπείας

Πάρκινσον: Αυτά είναι τα πρώιμα συμπτώματα για έγκαιρη έναρξη θεραπείας

Με ποιον τρόπο το ελαιόλαδο καταπολεμά τις ρυτίδες;

Πώς να ενσωματώσετε το ελαιόλαδο στην καθημερινή σας ομορφιά;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αυχενικό σύνδρομο 

Table of Contents Hide ΓενικάΜυϊκά αίτιαΑίτια προερχόμενα από τους μεσοσπονδύλιους δίσκουςΣυμπτώματαΔιάγνωσηΑντιμετώπισηΦαρμακευτική ΑγωγήΝάρθηκες…

Είναι όλα τα μικρόβια επικίνδυνα για το παιδί;

  Το κόλπο είναι να αποφεύγετε τα «κακά» και να δεχόσαστε τα…