Ο Δήμος Καστοριάς ακολουθεί συμμετέχοντας στο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας Ελλάδας Αλβανίας 2014-2020 «Interreg Ipa Cross Border Cooperation Programme Greece Albania 2014-2020» ως εταίρος σε τρία από τα έργα που αφορούν στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανάπτυξη της περιοχής, αφού πρόσφατα ανακοινώθηκαν επίσημα τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης αξιολόγησης των προτάσεων και έργων που υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση από τους επικεφαλής των εταίρων, συγκεκριμένα τον Δήμο Φλώρινας, τον Δήμο Άργους Ορεστικού και την ΔΙΑΔΥΜΑ. Τα έργα και προτάσεις είναι:

– Culture Lands προϋπολογισμού 699.877 ευρώ με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Φλώρινας. Αφορά σε δράσεις προώθησης και προβολής «Φωτιές της Φλώρινας» σε συνεργασία με ανάλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως τα «Ραγκουτσάρια» και το «Φολκλορικό Φεστιβάλ» του Μπεράτι.

– Less Waste II προϋπολογισμού 860.358 ευρώ με επικεφαλής εταίρο την ΔΙΑΔΥΜΑ και αφορά στην προώθηση δράσεων πρόληψης της παραγωγής απορριμμάτων και ανακύκλωσης στην διασυνοριακή περιοχή.

– Business Clubs προϋπολογισμού 679.270 ευρώ με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Άργους Ορεστικού και αντικείμενο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από την δημιουργία επιχειρηματικών συλλόγων με έμφαση στη νεανική επιχειρηματικότητα.

dimotikanea.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.