Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης του μεγάλου ευεργέτη και δωρητή Δαμιανού Δούμα που διοργάνωσε ο Μ.Σ. “Ορεστίς” σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους Ορεστικού.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου δήλωσε τα ακόλουθα:
«Είναι εξόχως ευχάριστο και συγκινητικό το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν καθήκον τους να υπηρετούν το κοινό καλό από οποιοδήποτε μετερίζι. Κάτι τέτοιο αποτελεί παρήγορη σκέψη για το μέλλον ιδιαίτερα σε εποχές δύσκολες, και ενίοτε σκληρές, όπως αυτή που διανύουμε.

Άνθρωποι που πορεύονται αδιάκοπα στον δρόμο της ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς και έχουν αποβάλει κάθε ψήγμα ιδιώτευσης μάς γεμίζουν με αισιοδοξία, ελπίδα και δύναμη για ένα καλύτερο αύριο.

Σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων ανήκει και ο αείμνηστος ευπατρίδης Δαμιανός Δούμας, ο οποίος με τη μεγαλοψυχία και τον αλτρουισμό του τίμησε τον τόπο μας αφήνοντας σημαντική υλική και πνευματική παρακαταθήκη.

Η αποδεδειγμένη αφοσίωση και αγάπη του για το Άργος Ορεστικό μάς τιμά, μας γεμίζει υπερηφάνεια και μας υποδεικνύει τη σημασία αλλά και την αναγκαιότητα των αξιών από τις οποίες πρέπει ο καθένας μας να εμφορείται και να υπηρετεί.
Αξίζουν λοιπόν θερμά συγχαρητήρια στον Μορφωτικό Σύλλογο της Ορεστίδος που ανέλαβε την πρωτοβουλία να εκπληρώσει το οφειλόμενο χρέος τιμής προς το πρόσωπο του μεγάλου ευεργέτη και δωρητή Δαμιανού Δούμα. Γιατί, όταν τιμώνται η προσφορά και η ανιδιοτέλεια προσωποποιημένες, τότε η αξία τους γίνεται απτή πραγματικότητα και τρόπος ζωής· τότε τα ιδανικά δεν αποτελούν αντικείμενο θεωρητικών αναζητήσεων αλλά πλάθουν ανθρώπους ικανούς να αλλάξουν τα γκρίζα σοκάκια της ζωής σε ηλιόλουστα ξέφωτα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.