Μαθήματα ζωής από το ΕΠΑ.Λ Καστοριάς

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Επαγγελματικού Λυκείου Καστοριάς (ΕΠΑ.Λ), αποφάσισε να διδάξει το πιο σημαντικό μάθημα στους μαθητές τους, το οποίο δεν είναι άλλο από την προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Στη δημιουργία δομών κοινωνικού προσανατολισμού χαρακτήρα προέβη ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του ΕΠΑ.Λ.  Καστοριάς σύμφωνα με το Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Αλέξανδρο Ταμήλια.

Ειδικότερα καθηγητές και μαθητές θα συνεργαστούν και θα προσφέρουν “χείρα βοηθείας”

  • Στην  Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς και σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κάλυψη βασικών τους αναγκών δια του καθημερινού συσσιτίου.
  • Στο  Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αυτισμό, το οποίο με τις δράσεις που διοργανώνει ευαισθητοποιεί και ενημερώνει την τοπική κοινωνία.
  • Στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών & Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών “Μαζί Σου”, ο οποίος προσφέρει υλική, ηθική και κοινωνική συμπαράσταση σε παιδιά και ενήλικες με νεοπλασματική ασθένεια.

«Πάντοτε σε συνεργασία με τους αρμόδιους, θα μπορούμε να εκτελούμε διάφορες εργασίες μικρής κλίμακας όπως είναι η επισκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών ηχοσυστημάτων και οπτικών δεκτών, οι ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις και γενικότερα σε ό,τι περνάει από το χέρι μας. Οι εργασίες αυτές φυσικά θα φέρνουν εις πέρας οι μαθητές των ειδικοτήτων υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών», σημείωσε ο κ. Ταμήλιας.

Το όφελος, μέσω αυτών των δράσεων είναι πολλαπλό καθώς οι μαθητές πρώτα από όλα θα καλλιεργήσουν κοινωνικές δεξιότητες όπως η αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση ενώ παράλληλα θα ασκούνται σε πραγματικό περιβάλλον πριν απορροφηθούν για εργασία εκμεταλλευόμενοι το θεσμό της μαθητείας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.