Γ. Χατζησυμεωνίδης: «Πρέπει να μαζέψουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πάμε ακόμα πιο μπροστά τον κλάδο»

 

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. παραχώρησε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου το νέο Διοικητικό Συμβούλιου του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών (Σ.Ε.Γ.), το οποίο πρόεκυψε έπειτα από τις εκλογές που διεξήχθησαν την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, βάσει καταστατικού.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο νέος Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ. Γεώργιος Χατζησυμεωνίδης  δήλωσε πως «Πρόκειται για μια ανανέωση που όλοι μας την θέλαμε» και παρουσίασε το καινούργιο διευρυμένο Δ.Σ. του Συνδέσμου το οποίο αποτελείται από τους:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γεώργιος  Χατζησυμεωνίδης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α’: Κωνσταντίνος   Σαλαγιάννης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β’: Δημήτριος Καρανικόλας

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μηνάς  Κουτσουλιώτας

ΤΑΜΙΑΣ: Αθανάσιος  Μαλεγκάνος

ΜΕΛΗ: Θεόδωρος Γκόγκας, Ναούμ Δίτσιος, Νικόλαος Μιχαλόπουλος, Θωμάς Λαγγιώτης, Ιωάννης Σαμαράς, Δημήτριος Τσιουχαδάρης.

Οι αντιπρόσωποι του Σ.Ε.Γ. στην Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας είναι οι κύριοι Ναούμ Δίτσιος, Δημήτριος Καρανικόλας και Θεόδωρος  Γκόγκας.

Να σημειωθεί πως το νέο σώμα, απαρτίζεται  από γουνοποιούς οι οποίοι διετέλεσαν το αξίωμα του Προέδρου στον Σ.Ε.Γ. κατά το παρελθόν, έχοντας ως απώτερο σκοπό να συνδυαστεί η εμπειρία των “παλιών”  με την ενέργεια των “νέων”, «Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την απαρχή μιας νέας πορείας αντιμετώπισης των κρίσιμων και σημαντικών ζητημάτων του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας. Ο Σ.Ε.Γ. από την αρχή της ίδρυσής του και με βάση την κυλιόμενη προεδρεία, επιθυμεί να φέρει όλους τους γουνοποιούς κοντά, χωρίς να υπάρχουν αντίπαλα ψηφοδέλτια, έριδες  και κάθε είδους πάρεργα», συμπλήρωσε ο κ. Χατζησυμεωνίδης.

Ο νέος Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ. επεσήμανε επίσης πως η γουνοποιία κινείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή και για το λόγο αυτό,  θα πρέπει να υπάρξει  μια γενική  συστράτευση προκειμένου να επέλθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα «Ζούμε δύσκολες εποχές  για τον κλάδο. Ανεξάρτητα από τις εκθέσεις και τα διάφορα events, το κατά πόσο ήταν επιτυχημένα ή όχι,  ο κλάδος βρίσκεται σε μια κρίσιμη κατάσταση. Άλλωστε την κατάσταση αυτή την βλέπουμε στην πόλη μας, στις επιχειρήσεις μας. Έφτασε η ώρα  -την οποία θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν-,  που χρειάζεται  να μαζέψουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πάμε ακόμα πιο μπροστά τον κλάδο».

Μεταξύ των προτεραιοτήτων που έθεσε το νέο Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ. είναι  οι συνεχείς και ειδικές δράσεις για όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να διευρύνουν την εξωστρέφειά τους, η εκ νέου και ανανεωμένη προσέγγιση παλιών και νέων αγοραστών. Στην ουσία ο Σ.Ε.Γ. επιδιώκει να εμπλουτίσει τις υπάρχουσες δράσεις προώθησης και προβολής των επιχειρήσεων σε νέες αγορές και ταυτόχρονα να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ανανέωσης. Ο Αντιπρόεδρος Α΄ Κωνσταντίνος   Σαλαγιάννης δήλωσε πως «Συνεχίζουμε γιατί θέλουμε να  προσφέρουμε, θέλουμε να βοηθήσουμε τους συναδέλφους και κυρίως όλους όσους εμπλέκονται για πρώτη φορά στα συνδικαλιστικά. Απαντάμε στην κρίση δυναμικά και όχι παθητικά. Προσκαλούμε όλους τους συνδέσμους να προβούμε  σε κοινές δράσεις και συνεργασίες. Το θέμα λοιπόν δεν είναι οι εκθέσεις, αλλά να προσελκύσουμε νέους αγοραστές σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για το κλάδο. Άμεσα θα πραγματοποιήσουμε συναντήσεις με όλα τα μέλη μας, αλλά και με όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν».

 

Από τη μεριά του, ο Αντιπρόεδρος Β’ Δημήτριος Καρανικόλας τόνισε πως η νέα γενιά πρέπει να «βγει μπροστά»  καθώς ο κλάδος της γουνοποιίας βρίσκεται σε κρίσιμη φάση «Δεν χωράνε πλέον δισταγμοί και μη συμμετοχή. Άλλωστε αυτός ήταν ο λόγος της συμμετοχής μου στο νέο Δ.Σ. Δεν κοιτάμε στο τι έγινε, αλλά το τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. Δεν πρέπει να υπάρχει το  “εμείς και αυτοί”, αλλά το “όλοι μαζί”. Τέλος θα ήθελα να απευθύνω ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους νέους να εμπλακούν με τα κοινά. Εμείς είμαστε το μέλλον του κλάδου και για αυτό πρέπει να το διαμορφώσουμε».

You May Also Like

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης της Εθνικής Οδού- Εκκίνηση από το Βογατσικό

Στα πλαίσια της σύμβασης «Βελτίωση οδικής ασφάλειας ΠΕ Καστοριάς» 3,8 εκ. ευρώ

Ανθρώπους που αφιλοκερδώς προσφέρουν στον πολιτισμό, την ιστορία και την κοινωνία του τόπου τίμησε ο Δήμος Άργους Ορεστικού

Ανθρώπους που αφιλοκερδώς προσφέρουν στον πολιτισμό, την ιστορία και την κοινωνία του…

Μεγάλη επιτυχία για τις εκδηλώσεις των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Αρμονία

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Αρμονία Καστοριάς με τα…

700.000€ για Εργασίες Συντήρησης των Ασφαλτοστρώσεων του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

700.000€ για Εργασίες Συντήρησης των Ασφαλτοστρώσεων του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου από την…

Έγκριση Ένταξης Τεσσάρων (4) Νέων Μελετών, ύψους 970.000€ για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

                        Έγκριση Ένταξης  Τεσσάρων (4) Νέων Μελετών,  ύψους…

Επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Εορδαίας από κλιμάκιο του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου

  Επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Εορδαίας από κλιμάκιο του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου