Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εναρκτήρια συνάντηση εργασίας των εταίρων του έργου “ACCEL

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εναρκτήρια συνάντηση εργασίας των εταίρων του έργου “ACCEL” η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 στην πόλη της Καστοριάς στις εγκαταστάσεις του Μεταπτυχιακού Προγράμμματος ENTEX  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ως επικεφαλής εταίρος και η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχουν στο έργο με τίτλο “Ενδοεπιχειρησιακή επιχειρηματική επιτάχυνση για υφιστάμενες επιχειρήσεις” (Corporate Acceleration in existing Ventures, ACCEL).

 

Από την πλευρά της Αλβανίας συμμετείχαν στη συνάντηση οι εταίροι του προγράμματος:

  • Center for Development and Democratization of Institutions, Tirana, (Αλβανία)
  • Chamber of Commerce and Indusrty Gjirokater Gjirokaster, (Αλβανία)
  • Albanian Network for European Integration (Αλβανία)

 

Στο πλαίσιο της εναρκτήριας συνάντησης, οι εταίροι του έργου παρουσίασαν τους οργανισμούς τους και τη δράση τους καθώς και την εμπειρία που διαθέτουν στην υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Στη συνέχεια αναλύθηκαν: ο σκοπός του έργου, οι μεσοπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι του καθώς και τα άμεσα βήματα τα οποία θα πρέπει να αναλάβουν οι εταίροι.

 

«Το έργο είναι εξαιρετικά φιλόδοξο, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα μηχανισμό με στόχο να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Αλβανίας να αποκτήσουν τεχνογνωσία αλλά και εμπειρία στη διαδικασία της καινοτομίας, σχεδιάζοντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες με τη βοήθεια έμπειρων μεντόρων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και την αγορά»,  δήλωσε ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του έργου, Καθ. Κ. Ιωάννης Μπακούρος.

 

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί σύζευξη επιχειρήσεων με πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για την εκτέλεση έργων καινοτομίας (ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών). Παράλληλα, θα σχεδιαστούν εξειδικευμένα προγράμματα ενδοεπιχειρησιακής επιτάχυνσης με στόχο οι συμμετέχοντες να έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα εργαλεία και την υποστήριξη για να εκτελέσουν επιτυχώς τα έργα καινοτομίας.

Το έργο απευθύνεται σε επιχειρήσεις της διασυνοριακής περιοχής, σε αποφοίτους ανωτάτων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων αλλά και σε φορείς χάραξης πολιτικής.

Το έργο συ-χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν ΙNTERREG IPA ΙΙ Cross Border Cooperation Programme “Greece – Albania 2014 – 2020”.

 

You May Also Like

«Αντικατάσταση κυψελών» και «Οικονομική Στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» 2017-2018

«Αντικατάσταση κυψελών» και «Οικονομική Στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» 2017-2018. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής…

2ος κύκλος: Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας

Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας προϋπολογισμού 8.000.000 €

Μια μαγική βραδιά στο Αρχοντικό “Ωρολογοπούλου” από το Σύλλογο “Μαζί Σου”

Μια μαγική βραδιά στο Αρχοντικό “Ωρολογοπούλου” από το Σύλλογο “Μαζί Σου”

Ουραγκοτάγκοι και χιμπατζήδες εμβολιάζονται κατά της Covid

Table of Contents Hide Ουραγκοτάγκοι και χιμπατζήδες εμβολιάζονται κατά της Covid Ουραγκοτάγκοι…

Πώς να μειώσετε τις εκπομπές άνθρακα από τον καφέ

Table of Contents Hide Πώς να μειώσετε τις εκπομπές άνθρακα από τον…

Δημοσιοποίηση της 1η Τροποποίησης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» του ΠΑΑ 2014-2020

Δημοσιοποίηση της 1η Τροποποίησης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών…

Υλοποίηση δράσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για το έργο «LIFE AMYBEAR» στο Αμύνταιο

Υλοποίηση δράσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας  για το έργο «LIFE AMYBEAR»…

Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για τον Σεπτέμβριο 2021

Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για…

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας τοποθετείται για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Δ.Ε.Η.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δ.  Μακεδονίας τοποθετείται για το θέμα…