Καιρός: Βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και στις παράκτιες περιοχές, καθώς επίσης χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά μέρη της ηπειρωτικής χώρας αναμένονται την Τρίτη ανήμερα των Χριστουγέννων, καθώς και την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων, την Τετάρτη, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Παράλληλα η θερμοκρασία προβλέπεται να παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα επτά και πιθανώς τοπικά τα οκτώ μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα δεν αναμένονται σημαντικά φαινόμενα, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς στα βόρεια και τους 16 στα νότια, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα έξι με επτά μποφόρ.

Σημαντική μεταβολή προβλέπεται ότι θα παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα των Χριστουγέννων, καθώς και την επομένη (26/12), καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα φτάσουν και θα επηρεάσουν τη χώρα μας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, αρχικά στα βόρεια και κατόπιν σε όλη τη χώρα. Ολικός παγετός θα επικρατήσει στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια.

Παράλληλα θα εκδηλωθούν βροχές, χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά, και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 έως 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ.

Την Πέμπτη 27/12, ο καιρός αναμένεται πλέον βελτιωμένος σε όλη τη χώρα, όμως η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

You May Also Like

ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Τα κριτήρια για τα voucher για δωρεάν διακοπές

ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Τα κριτήρια για τα voucher για δωρεάν διακοπές

Φωτιά στην Αττική: “Καρέ – καρέ” ο αγώνας πυροσβέστη να απομακρύνει ιδιοκτήτη μάνδρας αυτοκινήτων που καίγεται

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός. Πυροσβέστης προσπαθεί να απομακρύνει τον ιδιοκτήτη…

«Έχω πάθει το μεγαλύτερο σok της ζωής μου»: Με δάκρυα και «βόμβες» για την Ρούλα εμφανίστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης μπροστά στην κάμερα

Ο Μάνος Δασκαλάκης, ο πατέρας των τριών αδικοχαμένων παιδιών από την Πάτρα,…

Ανοιχτές οι εκκλησίες αλλά κεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες το Πάσχα

Ανοιχτές οι εκκλησίες αλλά κεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες το Πάσχα

Βίντεο σοκ από τη Νέα Σμύρνη: Έβγαλε το μόριό του και… Σοκάρει η καταγγελία νεαρής γυναίκας

Έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ενώ επέστρεφε σπίτι της

Σεισμός στην Κρήτη – Πολίτες δίνουν το σπίτι τους σε σεισμόπληκτους ως ένδειξη αλληλεγγύης

Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ έχουν στηθεί σκηνές…

Έβρος: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον άνδρα που κλείδωσε μετανάστες σε τρέιλερ

Σάλος από το βίντεο που τραβήχτηκε στον Έβρο και δείχνει μετανάστες κλειδωμένους σε βαν, με την… κατηγορία πως ανάβουν φωτιές