Α2: Οι κορυφαίοι της 15ης αγωνιστικής. Ανάμεσά τους ο σέντερ των “γουναράδων” Σβέτοζαρ Σταμένκοβιτς

Ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική της Α2 και η αθλητική ιστοσελίδα www.basketblog.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους της.

Σπουδαία νίκη με επική ανατροπή πήρε ο Ερμής Αγιάς επί του Διαγόρα Δρυοπιδέων και παρέμεινε στην 3η θέση της βαθμολογίας συνεχίζοντας την εκπληκτική μέχρι τώρα πορεία του. Επικό φινάλε όμως είχαμε και στο Μεσολόγγι, με τον Χαρίλαο Τρικούπη να κερδίζει στο 5λεπτο της παράτασης τον Απόλλωνα Πατρών και να συνεχίζει το εκπληκτικό σερί του. Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη πήρε η Καρδίτσα, η οποία μπορεί να δυσκολεύτηκε, επικράτησε όμως της ανεβασμένης Καβάλας. Εκτός έδρας νίκη πήρε όμως και το Ψυχικό, το οποίο έκαμψε την αντίσταση του Κοροίβου στη μάχη για την αποφυγή των playouts. Επιστροφή στις νίκες για την Καστοριά, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Ευρώπης Πευκοχωρίου και έκανε ένα ακόμα βήμα για την είσοδο της στα playoffs. Εκπληκτική εμφάνιση και νίκη για τον Αμύντα στην έδρα του Ιπποκράτη.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει την κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Λεωνίδας Τριανταφύλλου (Ερμής Αγιάς): Ο άνθρωπος που χάρισε μία ακόμα εντός έδρας νίκη και μάλιστα σε ντέρμπι στον Ερμή Αγιάς, ξεσηκώνοντας όλη τη Λάρισα. Ο Λεωνίδας Τριανταφύλλου ήταν ο άνθρωπος που πήρε τη μπάλα στα χέρια του όταν αυτή ήταν πλέον πολύ βαριά και έδωσε το ροζ φύλλο αγώνα στους Θεσσαλούς. Συγκεκριμένα, με το σκορ στο 66-71 και 31” για το φινάλε, ο Τριανταφύλλου ευστόχησε σε δύο διαδοχικά τρίποντα πετυχαίνοντας τη μεγάλη ανατροπή και δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Συνολικά ο έμπειρος γκαρντ μέτρησε 8 πόντους με 2 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ ενώ είχε και 1 κλέψιμο.

Νίκος Κακλαμάνος (Καρδίτσα): Επιστροφή στις μεγαλειώδεις εμφανίσεις από τον έμπειρο γκαρντ της Καρδίτσας. Ο Νίκος Κακλαμάνος μπορεί μην είχε στα προηγούμενα παιχνίδια την ίδια σχέση που είχε στους πρώτους αγώνες, όμως κόντρα στην Καβάλα έδειξε γιατί θεωρείται μία από τις πλέον αξιόπιστες λύσεις στον τομέα του σκορ. Στον αγώνα με την Καβάλα ο έμπειρος γκαρντ μπορεί στα πρώτα 5′ λεπτά να μην έβρισκε στόχο, όμως στη συνέχεια πήρε την κατάσταση στα χέρια του, πετυχαίνοντας 30 πόντους και δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Μιχάλης (Χαρίλαος Τρικούπης): Ο άνθρωπος με το πιο κρύο αίμα στην κατηγορία. Ο Μιχάλης Πολίτης αποδεικνύεται σε άνθρωπο των buzzer beater, μιας και είχε πετύχει το πρώτο του στην Α2 κόντρα στο Ψυχικό πριν μερικές αγωνιστικές και το απόγευμα του Σαββάτου πέτυχε και το δεύτερο. Συγκεκριμένα, στο 5λεπτο της παράτασης και με το σκορ στο 83-83 ο Πολίτης βρέθηκε στην αγαπημένη του γωνία και δεν το σκέφτηκε πολύ, σηκώθηκε και βρήκε το στόχο, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ ήταν ασταμάτητος, πετυχαίνοντας 19 πόντους και μαζί με τον Τζόρτζεβιτς βοήθησαν στη νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών.

Νικόλας Παπανικολάου (Ψυχικό): Ο… Κέβιν Γκαρνέτ της Α2 έδειξε για ακόμα μία φορά την αξία του. Ο Νικόλας Παπανικολάου αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων πάουερ φόργουορντ στην Α2 και φάνηκε αυτή τη φορά κόντρα στον Κόροιβο. Ο πολύπειρος “ψηλός” ήταν ο κορυφαίος του παρκέ, πετυχαίνοντας 18 πόντους με 7 ασίστ και 6 ριμπάουντ σε μία από τις πλέον μεστές εμφανίσεις της ημέρας. Μάλιστα, ο Παπανικολάου ήταν αυτός που με τους 5 σερί πόντους του ισοφάρισε σε 64-64 και ήταν αυτός που μοίρασε την ασίστ στον Παασόγια για το καλάθι της νίκης.

Σβέτοζαρ Σταμένκοβιτς (Καστοριά): Ιδανικό ντεμπούτο για τον σέντερ των “γουναράδων” κόντρα στην Ευρώπη Πευκοχωρίου. Ο Σταμένκοβιτς ήρθε τη Δευτέρα στην Καστοριά και ξεκίνησε άμεσα προπονήσεις, όμως και πάλι οι 5 προπονήσεις δεν αποτελούν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για να μπει στους ρυθμούς και στην τακτική της ομάδας. Ο ίδιος όμως φάνηκε να διαθέτει εξαιρετικό ταλέντο και στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της ομάδας πέτυχε 16 πόντους με 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, δείχνοντας με το καλημέρα την αξία του.

Προπονητής της αγωνιστικής: Αλέξανδρος Ζαβός (Αμύντας):

Ο Αμύντας ταξίδεψε στην Κω με σκοπό να κυνηγήσει το θετικό αποτέλεσμα και να διατηρήσει τις ελπίδες του για μία θέση στα playoffs της ανόδου. Η ομάδα από τον Υμηττό έπαιξε μπάσκετ που ενδεχομένως να την αδικεί που βρίσκεται στην Α2. Υπήρχε κίνηση από όλους τους παίκτες, όλα σχεδόν τα σουτ που βγήκαν ήταν αμαρκάριστα και αμυντικά η ομάδα οδήγησε τον Ιπποκράτη σε πολλά λάθη (18 συνολικά), με αποτέλεσμα να πάρει το αποτέλεσμα της αγωνιστικής. Αναμφισβήτητα ένα αποτέλεσμα που ήρθε δια χειρός του Αλέξανδρου Ζαβού, ο οποίος έδειξε με αυτή την εμφάνιση σε τι βαθμό δουλεύει με τους παίκτες του και τι δυνατότητες έχει η ομάδα για τη φετινή σεζόν.

 

You May Also Like

Ήττα για τον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας από τον Λασσάνη που βάζει… φωτιά στο πρωτάθλημα!

Ήττα για τον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας από τον Λασσάνη που βάζει… φωτιά στο…

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές που θα διευθύνουν τον Τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 2017-18, Ομόνοιας Βογατσικού-Ηρακλή Πολυκάρπης

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές που θα διευθύνουν τον Τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 2017-18,…

Κυκλοφόρησε η κάρτα διαρκείας του Α.Γ.Σ.Κ. “ΚΑΣΤΟΡΙΑ”, για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017

Η Διοίκηση του Α.Γ.Σ.Κ. “ΚΑΣΤΟΡΙΑ ανακοίνωσε ότι κυκλοφόρησε, ήδη, η κάρτα διαρκείας…

Φινάλε με ήττα για το Άργος Ορεστικό

Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του το Άργος Ορεστικό στο πρωτάθλημα της…

Τέσσερα χρυσά και δύο ασημένια για τον ΝΟΚ στην Πανελλήνια Συνάντηση

Τέσσερα χρυσά και δυο ασημένια ο τελικός απολογισμός για την ομάδα ανάπτυξης…

ΕΠΣ Καστοριάς: Αποτελέσματα της 3ης Αγωνιστικής Α’ Κατηγορίας “Ελαστικά και Ζάντες Λιαχόπουλος”

ΕΠΣ Καστοριάς: Αποτελέσματα της 3ης Αγωνιστικής Α’ Κατηγορίας  “Ελαστικά και Ζάντες Λιαχόπουλος”

Τιμητική πλακέτα του ΠΑΣ Φλώρινα, στον Α.Γ.Σ.Κ. “ΚΑΣΤΟΡΙΑ”

Τιμητική πλακέτα απένειμε ο ΠΑΣ Φλώρινα στον Α.Γ.Σ.Κ.”ΚΑΣΤΟΡΙΑ”, λίγο πριν την έναρξη…