Διεκδικούν τα παρακρατηθέντα οι διατελέσαντες Πρόεδροι Κοινοτήτων

Όπως όλοι οι συνταξιούχοι οι πρώην Κοινοτάρχες,  πέραν της προεδρικής χορηγίας, λαμβάνουν σύνταξη από κάποιο ασφαλιστικό ταμείο (ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κλπ) καθώς και επικουρική σύνταξη. Οι συνταξιούχοι αυτών των ταμείων έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια, καθώς οι περικοπές των συντάξεών τους και των δώρων έχουν κριθεί αντισυνταγματικές.

Ειδικά οι συνταξιούχοι ΟΓΑ δικαιούνται αναδρομικά τα δώρα από το 2010.

Για τη χορηγία των αιρετών δεν έχει εκδικασθεί ακόμη κάποια υπόθεση αλλά για διάφορους λόγους οι περικοπές αυτής κρίνονται αντισυνταγματικές και σε πολλές περιπτώσεις άδικες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Διατελεσάντων Προέδρων Κοινοτήτων καλεί όλους τους πρώην Κοινοτάρχες αν δεν  έχουν υποβάλει αίτηση στον ΕΦΚΑ να υποβάλουν τώρα, ηλεκτρονικά, τόσο για την κύρια σύνταξή τους όσο και για την χορηγία η οποία έχει μειωθεί κατά 20% ή 30% με τον νόμο 4093/2012.. Παράλληλα αιτούνται τα αναδρομικά και η διακοπή της παρακράτησης 6%, από την χορηγία, για ασφαλιστική εισφορά.

Ειδικός δικηγόρος εργατολόγος έχει ετοιμάσει το κείμενο της ηλεκτρονικής αίτησης το οποίο οι πρώην Κοινοτάρχες μπορούν να λάβουν – οι ίδιοι ή ο λογιστής τους – επικοινωνώντας με την Ομοσπονδία στα τηλέφωνα 697-3665-814, 697-5871-144, 27213-03858 και 698-1691-716.

Τρεις μήνες μετά την υποβολή της αίτησης, οι συνταξιούχοι, είτε έχουν λάβει απάντηση (μάλλον αρνητική) είτε όχι – και ανεξάρτητα με τις οποίες  φημολογίες-  θα πρέπει να επικοινωνήσουν πάλι με την Ομοσπονδία για να υποβάλουν, ομαδικά μαζί με άλλους κοινοτάρχες/συνταξιούχους, αγωγή  κατά του ΕΦΚΑ.

 

You May Also Like

Πρόταση για αξιοποίηση πόρων του ΤΕΒΑ στη μάχη κατά του κορωνοϊού κατέθεσε το προεδρείο της ΕΝΠΕ στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

Πρόταση για αξιοποίηση πόρων του ΤΕΒΑ στη μάχη κατά του κορωνοϊού κατέθεσε…

ΟΑΕΔ: 973.471 άνεργοι με κάρτα ανεργίας, μόλις 135.000 λαμβάνουν επίδομα ανεργίας

ΟΑΕΔ: 973.471 άνεργοι με κάρτα ανεργίας, μόλις 135.000 λαμβάνουν επίδομα ανεργίας

Καρδίτσα: Οι κάτοικοι του Παλαμά δοκιμάζονται ξανά λόγω της κακοκαιρίας Elias

Ανέβηκε η στάθμη του Πηνειού, εκκενώσεις χωριών στη Λάρισα

Μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 30 ετών και άνω σε 6 περιφέρειες, με έμφαση στις γυναίκες και επιδότηση έως 8.397 €

Μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 30…

Θέλετε να ταξιδέψετε με πλοίο; Αυτό είναι το έγγραφο που θα χρειαστείτε

Ταξίδι με πλοίο: Όταν επιθυμεί κάποιος να ταξιδέψει, με πλοίο, θα πρέπει…

Κασσελάκης: Εξαφανισμένα από τα ΜΜΕ Μητσοτάκη τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια

«Αυτό δε λέγεται ενημέρωση, η κατάσταση αυτή είναι πληγή στην ελληνική Δημοκρατία» τονίζει

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΔΥΣΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ…