Η Γενική συνέλευση και η Κοπή Βασιλόπιτας 2019 της ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Αγαπητοί συνεργάτες, σας ευχαριστώ που ήρθατε .Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε εσάς στις οικογένειες σας και στους αθλητές σας χωρίς τραυματισμούς, για ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό αύριο. Κλείνοντας τα πεπραγμένα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018, διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, για το 2018 τους οποίους καλείστε να εγκρίνεται η όχι, σας παρουσιάζω τον διοικητικό απολογισμό της ένωσης.

Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και μάλιστα κάτω από συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες σε μια παρατεταμένη κρίση που διανύουμε, σαν κοινωνία, προκειμένου να σταθούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις και τις υποσχέσεις μας, με αποκλειστικό γνώμονα την αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων των σωματείων της Ένωσης μας, αλλά και δείχνοντας το κοινωνικό μας πρόσωπο με διάφορες εκδηλώσεις (όπως γιορτή ποδοσφαίρου, ημερίδες, αιμοδοσία, βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες και άτομα). Προχωράμε πάντα σεβόμενοι τις αρχές της ίσης μεταχείρισης, της διαφάνειας, της ισονομίας και της αμερόληπτης αντιμετώπισης προς όλους, καθώς αυτά αποτελούν για εμάς εχέγγυα για την εμπέδωση της μεταξύ μας αξιοπιστίας.

Η ετήσια γιορτή ποδοσφαίρου της Ένωσης έγινε την 12 Φεβρουαρίου 2018 στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ σε μια κατάμεστη αίθουσα όπου τιμήθηκαν και βραβεύτηκαν πρόσωπα, που πρόσφεραν και προσφέρουν, κυρίως στον αθλητισμό, σωματεία και ποδοσφαιριστές που διακρίθηκαν την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση παράγοντες από ενώσεις και από τοπικά σωματεία.Την ομοσπονδία εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ κος Στέλιος Αντωνίου, από το χώρο της Διαιτησίας ο Κος Γιώργος Μπίκας διεθνής παρατηρητής, καθηγητής Διαιτησίας, σε ημερίδα με θέμα ψυχολογία και κανονισμοί διαιτησίας, από τον ακαδημαϊκό χώρο ο Δρ Παπανικολάου Ζήσης καθηγητής ΤΕΦΑΑ με θέμα τα οφέλη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην τοπική κοινωνία.
Σε συνεργασία με την ΕΠΟ λειτούργησε σχολή προπονητών UEFA C όπου συμμετείχαν και πολλοί από το νομό μας. Λειτούργησε επίσης σχολή ανανέωσης ταυτοτήτων η οποία είναι απαραίτητη και υποχρεωτική για όλους τους προπονητές. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση επιμορφώνοντας και εκπαιδεύοντας τους προπονητές μας. Για την φετινή χρονιά γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει σχολή προπονητών UEFA B και UEFA D καθώς και επανεξέτασης A, B, C.

Συνεχίστηκαν και φέτος προπονήσεις των διαιτητών, υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Διαιτησίας και γυμναστή που διέθεσε η ένωση καθώς και τα εβδομαδιαία μαθήματα. Έγιναν αγωνιστικά και γραπτά τεστ, ενώ τιμωρήθηκαν διαιτητές βάσει των εκθέσεων των παρατηρητών διαιτησίας. Επίσης και τη χρονιά που πέρασε λειτούργησε και ολοκληρώθηκε νέα σχολή διαιτησίας, με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα συμμετοχής 17 ατόμων, με τους περισσότερους να είναι νέοι με ενδιαφέρον και προοπτική για εξέλιξη.

Διοργανώσαμε και αυτή την χρονιά τα πρωταθλήματα υποδομών με 12 ομάδες στην κατηγορία παίδων Κ-12 και 8 ομάδες στη κατηγορία Νέων Κ-14, με την συμμετοχή και δύο ομάδων της ΕΠΣ Γρεβενών, αφού τελείωσαν τα πρωταθλήματα αυτά διεξήχθη σε μορφή τουρνουά στο γήπεδο της πρωταθλήτριας ομάδας που ήταν ο Κρόνος, το 1ο φεστιβάλ ποδοσφαίρου αφιερωμένο στη μνήμη του Θωμά Λαρη για την προσφορά του στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο την δεκαετία του 80.

Η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων μας, στη Α κατηγορία 14 σωματεία και στην Β κατηγορία 10 σωματεία πιστεύουμε ότι έγινε σε πολύ θετικά επίπεδα, η διεξαγωγή του κυπέλλου έφερε στον τελικό τον ΗΡΑΚΛΉ ΠΟΛΥΚΆΡΠΗΣ και την ΟΜΌΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΎ κατά γενική ομολογία στον καλύτερο τελικό της Ένωσης. Τα εύσημα ανήκουν στην Επιτροπή Πρωταθλήματος και κυπέλλου καθώς βεβαίως και της Επιτροπής διαιτησίας και της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ενώσεως μας, αφού οι αποφάσεις τους ήταν άμεσες και δεν αμφισβητήθηκαν από καμία πλευρά.

Τα σωματεία μας ήταν πλήρως ενημερωμένα για όλα τα θέματα μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης και την αλληλογραφία.

Προσπαθήσαμε στο μέτρο του δυνατού να ελαφρύνουμε οικονομικά τα σωματεία, αφού πετύχαμε να καλύψουμε αρκετά εξοδολόγια διατησίας. Διοργανώσαμε Λαχειοφόρο αγορά για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων με δώρο αυτοκίνητο, όλα τα σωματεία είχαν την δυνατότητα να έχουν όφελος έως 8.000.

Θα ήταν μεγάλη μας παράλειψη αν δεν απευθύναμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στη γυναικεία ομάδα του ΓΠΟ για την άνοδο της στην Β’ Εθνική κατηγορία, όπως και στην ομάδα του ΜΕΓΑ ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΈΑΣ για την άνοδο της για πρώτη φορά στην Γ’ Εθνική κατηγορία, στον κυπελλούχο ΗΡΑΚΛΉ ΠΟΛΥΚΆΡΠΗΣ, όπως και στις ομάδες που ανέβηκαν από την Β’ κατηγορία ΑΣ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ και ΑΕ ΒΙΤΣΊΟΥ, είχαμε βέβαια και την αποχώρηση της ομάδας ΑΓΣΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ απο την Γ’ Εθνική μια αποχώρηση που είχε και συνέχεια αφού δεν συμμετέχει ούτε στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ.
Ελάτε με προτάσεις να γίνουμε καλύτεροι
Είμαστε πάντα δέκτες κάθε κριτικής θετικής η αρνητικής αρκεί να είναι καλόπιστη και να έχει συμβολή και συμβουλή προς την πρόοδο και την εξέλιξη του αθλήματος.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε και φέτος και σας διαβεβαιώνω ότι ο πρωταρχικός και αποκλειστικός μας στόχος, θα είναι πάντα η ισονομία και η διαρκής αναβάθμιση του ποδοσφαίρου του τόπου μας σε όλους τους τομείς, αποτελεί για μας μονόδρομο, κάτι για το οποίο και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη την επικράτεια και στην περιοχή μας προβληματίζουν αφού έχουν φέρει πολλά σωματεία στο μαρασμό και στην διάλυση, καθώς δεν υπάρχουν πλέον παράγοντες που να μπορούν να εμπνεύσουν και να αναδείξουν την ομάδα του χωριού τους ούτε και ποδοσφαιριστές, αφού μείναμε πολύ λίγοι πλέον στο νομό οι οικονομικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες, δεν φταίει καμία ένωση και κανένας παράγοντας, συμβαίνει και εδώ κάτι που συμβαίνει στο σύνολο των ενώσεων όπου ο αριθμός των σωματείων μειώνεται δραματικά σε όλες τις περιφέρειες, δεν σας παρουσιάζουμε έκθεση ιδεών αλλά την πραγματική εικόνα των πεπραγμένων, κάνουμε προσπάθεια και ενέργειες ώστε να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε κάποια σωματεία για την νέα αγωνιστική περίοδο, δύσκολα αλλά κάνουμε προσπάθεια.
‌Εν συνεχεία αναγνώστηκε στους παρευρισκόμενους, από το μέλος της Εξελεγκτικής επιτροπής Δαμιανό Δέλλιο ο έλεγχος των οικονομικών πεπραγμένων για το 2018 και απο Ταμία της Ένωσης Βασίλη Μπότσαρη, ο οικονομικός απολογισμός για το 2018, καθώς και ο προϋπολογισμός για το 2019, ενώ ακολούθησε και η ονομαστική ψηφοφορία με τα 19 σωματεία από τα 24 που έδωσαν το παρών να ψηφίσουν ΝΑΙ σε όλα.

Μετά το πέρας της γενικής συνέλευση και με προτροπή του προέδρου της ΕΠΣ Τάκη Τριανταφύλλου και του γενικού γραμματέα Ιάκωβου Κοσκοσίδη ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους εκπροσώπους των σωματείων και ειπώθηκαν πράγματα που αφορούν την επόμενη αγωνιστική περίοδο που αλλάζει μορφή αφού θα αποτελείται από 12 σωματεία στην Α’ και όσα περισσότερα μπορούμε στην Β’ για την συμμετοχή περισσότερων μικρών στους αγώνες με αρκετούς να συμφωνούν ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για πολλά σωματεία να διεξάγεται έτσι το πρωτάθλημα,
όπως και συζήτηση για την πρόοδο των ομάδων με μεγαλύτερη προσοχή στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο και στους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι.
Μετά το τέλος της Γ.Σ. ακολούθησε κοπή βασιλόπιτας με τυχερά σωματεία το γυναικείο Σωματείο ΓΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και τον ΠΑΣ ΛΕΥΚΗΣ να κερδίζουν από πέντε μπάλες, στην συνέχεια υπήρξε μπουφές μέσα σε κλίμα χαλάρωσης.