Για ποιο λόγο ο Σωτήρης Αδαμόπουλος απέσυρε την υποψηφιότητά του;

Σωτήρης Αδαμόπουλος: «Αποσύρομαι, θα πάω στο ιατρείο μου»

Λίγες ημέρες μετά από την επίσημη παρουσίαση τού ονόματος και των αρχών του Συνδυασμού του o Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς και υπ. Δήμαρχος Σωτήρης Αδαμόπουλος, απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Ο κ. Αδαμόπουλος δήλωσε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. πως ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του, είναι το πολιτικό σκηνικό το  οποίο διαμορφώνεται σιγά-σιγά στην  Καστοριά, και το οποίο τον αφήνει έκπληκτο «Διαπιστώνουμε ότι ξεφυτρώνουν κάθε μέρα καινούργιοι συνδυασμοί, σε μια πόλη που έχουμε μείνει λίγοι. Αναλογικά πλέον σε μια πόλη 8.000 κατοίκων και με την ύπαρξη 8 συνδυασμών με τον κάθε υποψήφιο Δήμαρχο να έχει περίπου 50 υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, αναλογεί ένας υποψήφιος σε 20 κατοίκους. Αυτό για εμένα είναι κατάντια και δεν είναι υγιές. Δεν ξέρω εάν μπορούμε να το σώσουμε. Και παρόλο που έχω προχωρήσει αρκετά στη διαδικασία, θεωρώ πως  πόλη δεν αντέχει τόσους πολλούς υποψηφίους.  Δηλώνω  λοιπών ότι αίρω την υποψηφιότητά μου, διότι θεωρώ ότι μελλοντικά θα έχουμε ακυβερνησία  και δεν θα μπορούμε να λειτουργήσουμε με τόσους πολλούς υποψηφίους. Σέβομαι πρώτα  τους ανθρώπους μου και τους πολίτες οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να επιλέξουν με τόσους πολλούς υποψηφίους. Η αποχώρησή μου θα βοηθήσει και τους πολίτες να αποφασίσουν καλύτερα».

Παράλληλα, ο κ. Αδαμόπουλος δήλωσε πως όταν αρχικά αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα, το έκανε από καθαρή αγάπη για τον τόπο του χωρίς να υπάρχει κανένα προσωπικό όφελος «Δεν ήρθα για να κερδίσω κάτι, δουλειά έχω και σύνταξη από τον στρατό. Ήρθα για να βοηθήσω αυτόν τον τόπο, όμως υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο. Θα το εξακριβώσουμε, βέβαια το απεύχομαι, αλλά μάλλον έτσι θα γίνει. Δηλώνω  ότι θα είμαι παρών και στην κριτική και στον ενδιαφέρον για τα κοινά, θα αναδεικνύω τα προβλήματα και πάντα με αγάπη για τον τόπο μου. Εύχομαι στους υπόλοιπους καλή δύναμη στον αγώνα τους και καλή επιτυχία. Εγώ αποσύρομαι, θα πάω στο ιατρείο μου».

Χρύσα Κοσμίδου

You May Also Like

Βραζιλία: Μείον 10.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μόλις πέρυσι, το τροπικό δάσος του Αμαζονίου

Βραζιλία: Μείον 10.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μόλις πέρυσι, το τροπικό δάσος του Αμαζονίου

2ο και 4ο Νηπιαγωγείο στον κατάλογο των ενεργειακών αναβαθμίσεων των σχολείων του Δήμου Άργους Ορεστικού

  2ο και 4ο Νηπιαγωγείο στον κατάλογο των ενεργειακών αναβαθμίσεων των σχολείων…

Το BREVET Καστοριάς αφιερωμένο στη “Γυναίκα της Πίνδου” και γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αποτελεί μία σημαντική ποδηλατική διοργάνωση για τον Τόπο μας

  Το BREVET Καστοριάς αφιερωμένο στη “Γυναίκα της Πίνδου” και γιορτάζοντας τα…

Παρουσίαση του βιβλίου «Μακεδόνες Έλληνες στην Ωκεανία»

Την όλη εκδήλωση οργάνωσε ο Καστοριανός πρόεδρος της Παμμακεδονικής Δυτικής Αυστραλίας, κ.…

Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 258971/26-8-2008 (Β΄ 1785) Υ.Α. «Θέσπιση µέτρων βιοασφάλειας για τη γρίπη των πτηνών», όπως ισχύει

Από το τμήμα Κτηνιατρικής  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ…

Ευχαριστήριο του Δήμου Καστοριάς

Ευχαριστήριο του Δήμου Καστοριάς προς την Εταιρεία alfa, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ Α.Ε.Β.Ε.

Συνταξιοδοτικό: Ποιες μητέρες έχουν «παράθυρο» για σύνταξη 12 χρόνια νωρίτερα

Συνταξιοδοτικό: Ποιες μητέρες έχουν «παράθυρο» για σύνταξη 12 χρόνια νωρίτερα