Αποτρόπαιη πράξη αλιέα στην λίμνη της Καστοριάς. Διέλυσε το κρανίο νεαρού Αργυροπελεκάνου για ένα ψάρι

Τη στιγμή που οι περισσότεροι ψαράδες στη λίμνη της Καστοριάς ταΐζουν τους Πελεκάνους κάποιος ασυνείδητος προκειμένου το άτυχο πουλί να μην αρπάξει ψάρι από τα δίχτυα το χτύπησε στο κεφάλι κατά πάσα πιθανότητα με κάποιο ξύλο που είχε στη βάρκα.

Ο άτυχος Αργυροπελεκάνος περιπλανήθηκε μία με δύο μέρες στην λίμνη με ανοιχτό το τραύμα στο κεφάλι μέχρι που έφτασε εξασθενημένος στην ακτή κοντά στο Ναυταθλητικό Κέντρο της Καστοριάς όπου και τον εντόπισαν κάποιοι συμπολίτες οι οποίοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική η οποία το περισυνέλεξε.
Το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε στο σταθμό περίθαλψης Αγρίων Ζώων της Καστοριάς σε άσχημη κατάσταση και δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

«Καταδικάζουμε την απάνθρωπη αυτή πράξη του ασυνείδητου ψαρά η οποία αμαυρώνει τον κλάδο των αλιέων στην λίμνη της Καστοριάς.  Τέλος θα πρέπει να ευχαριστήσουμε το προσωπικό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Καστοριάς γιατί όσες φορές χρειάστηκε να επέμβουν για κάποιο τραυματισμένο ζώο ανταποκρίθηκαν άμεσα», Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς