Οι αρνητικοί άνθρωποι. Γράφει η Τάνια Ώττα

 

Δεν ξέρω εάν φταίει ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το στρες, οι πολλές ευθύνες που αναλαμβάνουν οι άνθρωποι σήμερα, τα προσωπικά βιώματα ή απλώς ο χαρακτήρας που κάποιοι άνθρωποι εκπέμπουν έναν πολύ έντονο αρνητισμό. Είναι αυτοί που δύσκολα ξεχωρίζουν το θετικό σε κάτι που συμβαίνει, που βλέπουν μόνο τα λάθη κι δυσκολεύονται να εντοπίσουν το σωστό. Αυτοί που δεν κοιτούν στο βάθος των πραγμάτων, δεν αξιολογούν σωστά, παρά μόνο κρίνουν εύκολα και βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα, πέρα από κάθε λογική και πραγματικότητα.

Αυτούς τους ανθρώπους τους διακρίνει μία απαισιοδοξία και μία δυσπιστία, την οποία προσπαθούν να την μεταδώσουν στους γύρω τους, θεωρώντας ότι αυτό που βλέπουν αυτοί είναι το σωστό. Δεν δέχονται άλλη γνώμη. Οτιδήποτε συγκρούεται με τα δικά τους πιστεύω, οι αρνητικοί άνθρωποι τα δέχονται ως προσβολή και ως αντίδραση των άλλων προς αυτούς, βγάζοντας μία έντονη άμυνα έως και επιθετικότητα. Ως απάντηση θεωρούν ότι είναι ρεαλιστές και βλέπουν τα πράγματα ως  έχει, όμως αυτό δεν ισχύει. Το αίσθημα ανασφάλειας να δεχθούν το διαφορετικό, αυτό που δεν ταιριάζει με τις δικές τους αντιλήψεις, τους οδηγεί σε μία συμπεριφορά έντονης νευρικότητας και ξεσπάσματος.

Αυτούς τους ανθρώπους θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε και ως εγωιστές ακόμη και κομπλεξικούς. Έχει σημασία να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο από το να το βλέπεις μισοάδειο. Έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τη ζωή και τη στάση που κρατάς απέναντι στις δυσκολίες που προκύπτουν. Έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους και πως σέβεσαι τις αδυναμίες τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός, τα υπέρ και τα κατά του χαρακτήρα κάποιου.

Ως αποτέλεσμα οι αρνητικοί άνθρωποι δεν ικανοποιούνται εύκολα. Πολλές φορές προσβάλλουν, είναι απόλυτοι στις απόψεις τους, άδικοι και επικριτικοί. Αυτή η συμπεριφορά επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία όλων όσων συναναστρέφονται μαζί τους, στους οποίους προσπαθούν να φορτώσουν  τύψεις και ενοχές για πράγματα που έγιναν.

Η ζωή θέλει αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη για το καλύτερο. Βλέποντας την όμορφη πλευρά των πραγμάτων, αυτομάτως απομακρύνεις κάθε αρνητική σκέψη και οτιδήποτε σου χαλάει τη διάθεση και την εικόνα που θέλεις να έχεις για τους ανθρώπους γύρω σου. Ο αρνητισμός βλάπτει σοβαρά πρώτα το ίδιο το άτομο που το χαρακτηρίζει αυτή η συμπεριφορά και έπειτα τους γύρω. Όταν το άτομο το αντιληφθεί αυτό, τότε γίνεται το πρώτο βήμα για την αλλαγή προς το καλύτερο.

You May Also Like

Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς βία και πολέμους

Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς βία και πολέμους

«Οι 3 λόγοι που δεν ξαναπάω στη Μύκονο»: Αμερικανή travel blogger «σφάζει» το ελληνικό νησί

Την ώρα που η φετινή τουριστική σεζόν ξεκίνησε δυναμικά, όλο και περισσότερες…

Στάθης Παναγιωτόπουλος – «Πυρά» Κανάκη σε Αδωνι Γεωργιάδη: «Είστε ηθικοί αυτουργοί»

Φανερά ενοχλημένος ο Αντώνης Κανάκης έθεσε μία σειρά ερωτημάτων προς τον Άδωνι Γεωργιάδη…

Γιατί τα φλαμίνγκο είναι ροζ; Τρώνε με το κεφάλι τους ανάποδα και ταΐζουν τα μικρά τους με κόκκινο «γάλα» που παράγουν τα ίδια. Γιατί κοιμούνται με το ένα πόδι…

Γιατί τα φλαμίνγκο είναι ροζ; Τρώνε με το κεφάλι τους ανάποδα και…

Σισανίου & Σιατίστης: Αν η ψυχή μας μέσα της έχει καλοσύνη τότε θα είναι τέλεια στον Παράδεισο

Σισανίου & Σιατίστης: Αν η ψυχή μας μέσα της έχει καλοσύνη τότε…

«Μας είχαν χωρίς φαγητό και νερό». Ο Έλληνας Εβραίος που επέζησε από το Άουσβιτς. Την ημέρα που αφέθηκε ελεύθερος ζύγιζε 27 κιλά…

«Μας είχαν χωρίς φαγητό και νερό». Ο Έλληνας Εβραίος που επέζησε από…

Κορωνοϊός – Βασιλακόπουλος: Αντί να κλείνει η χώρα, να «κλείνονται» οι ανεμβολίαστοι

Ο καθηγητής εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κανονικά αντίθετα…

Ένας Σύλλογος με μεγάλη εθελοντική προσφορά στην κοινωνία της Καστοριάς

Ο Σύνδεσμος Αγάπης Κυριών, της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, τίμησε την μνήμη της…

Oι φανατικοί καπνιστές της Formula 1. Το χαμένο δικαίωμα

Oι φανατικοί καπνιστές της Formula 1. Το χαμένο δικαίωμα