Με ανακοίνωσή της, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημερώνει τους πολίτες για «την προσηλυτιστική δραστηριότητα της νεο-προτεσταντικής οργανώσεως Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», τονίζοντας πως προετοιμάζεται ευρείας κλίμακος προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Operation Joshua 9», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 9 – 14 Ιουλίου 2016, στους νομούς Φλωρίνης, Καστοριάς, Κοζάνης και Πιερίας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει:

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε γνώση από την καθ’ ύλην αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων για την προσηλυτιστική δραστηριότητα της νεο-προτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», και απεφάσισε όπως ενημερώσει το Ορθόδοξο Πλήρωμα σχετικά με αυτήν. 

Η εν λόγω κίνηση προγραμματίζει ευρείας κλίμακος προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Operation Joshua 9», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 9 – 14 Ιουλίου 2016, στους νομούς Φλωρίνης, Καστορίας, Κοζάνης και Πιερίας. Επίσης, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.

Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», αν και ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, και ταυτοχρόνως υποστηρίζει, ότι στην πατρίδα μας «επικρατεί πνευματικό σκοτάδι και απιστία».

Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κηρυκές» τους από το εσωτερικό η το εξωτερικό και παραμένουν πιστοί στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 34η Γιορτή Κάστανου στο Καστανόφυτο

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων

Απόφοιτες Μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ Αργους Ορεστικού ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους στην ΚΥΠΡΟ μέσα απο το Πρόγραμμα ERASMUS PRO

Απόφοιτες Μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ. Άργους Ορεστικού με ERASMUS PRO στην Λεμεσό Κύπρου

Ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 102η Επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

    Ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης…

Συμμετοχή του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στο EUandU Conference θΕΕσσαλονίκη edition

Συμμετοχή του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στο EUandU Conference Θεσσαλονίκη edition

Πανελλήνιες 2021: Με SMS η ενημέρωση υποψηφίων για την βαθμολογία και την σχολή επιτυχίας τους

Πανελλήνιες 2021: Με SMS η ενημέρωση υποψηφίων για την βαθμολογία και την…

Η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δ. Κοζατσάνη στο Ecomobility του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς

Οι συνθήκες κυκλοφορίας και ο σεβασμός στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στην πόλη είναι δείγμα πολιτισμού!

Τελευταίες νύχτες του καλοκαιριού! Λήψη από το όμορφο Πευκόφυτο του νομού Καστοριάς (Φώτο)

Τελευταίες νύχτες του καλοκαιριού! Λήψη από το όμορφο Πευκόφυτο του νομού Καστοριάς…