Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις για τη Πυροσβεστική Ακαδημία, που θα ξεκινήσει το 2016 και 2017 και θα λειτουργήσει στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην Πτολεμαΐδα.


Σε περιφερειακό επίπεδο, με τα στοιχεία που συνέλεξε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολιτικής προστασίας Ηλίας Κάτανας , από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και την περιφερειακή διοίκηση, συνολικά στην περιφέρεια κατατέθηκαν 190 αιτήσεις.


Και ειδικότερα, αυτές κατανέμονται ως εξής: Στην ΠΕ Κοζάνης 86, στα Γρεβενά 15, στη Φλώρινα 56 και στην Καστοριά 33. Πανελλαδικά, έγιναν πάνω από 4.770 αιτήσεις, ενώ οι εισακτέοι στη Σχολή θα είναι 98 τον αριθμό.


Μετά από αυτές τις αιτήσεις ακολούθησαν οι προκαταρκτικές εξετάσεις, οι υγειονομικές εξετάσεις και οι εξετάσεις ψυχομετρικού περιεχομένου για να γίνουν οι τελικές επιλογές.

“Υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην περιοχή  και εκτιμούμε ότι οι βάσεις θα κυμανθούν σε ικανοποιητικό επίπεδ﨔, σχολίασε σχετικά ο κ. Κάτανας, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά μπαίνουν στα μηχανογραφικά οι σχολές πυροσβεστικής. “Το πυροσβεστικό σώμα αποκτάει ακαδημαϊκή δομή και θα είναι πολύ καλό για τους πυροσβέστες”, σχολίασε σχετικά.


Σε ό,τι αφορά τις μελέτες που είναι σε εξέλιξη από την ΑΝΚΟ και τις εργασίες που γίνονται για τη λειτουργία της σχολής και τη διαμόρφωση των υποδομών, ο κ. Κάτανας τόνισε πως θα γίνουν εργασίες εντός του άλλου μήνα, όπως και κατεδαφίσεις, εκτιμώντας ότι θα προλάβουν ώστε να είναι όλα εγκαίρως. Μάλιστα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η σχολή να μη λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο αλλά από Γενάρη και μετά, αφού ενδέχεται οι πυροσβέστες που θα περάσουν σε αυτή, να χρειαστεί να περάσουν 2.5 μήνες στρατιωτικής θητείας πρώτα.

Πηγή: prlogos.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.