Η 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς. Νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ο Πέτρος Τόσκος

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η 1η Τακτική Συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, στην οποία και παρευρέθηκε το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων, όπως επίσης  Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και δημότες.  Η συνεδρίαση κύλησε σε ήρεμο και ήπιο κλίμα με τις περισσότερες αποφάσεις να ψηφίζονται ομόφωνα (15 στις 18 επί του συνόλου των θεμάτων). 

Ρεπορτάζ: Χρύσα Κοσμίδου

Η 1η συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, ήταν σε μεγάλο βαθμό αναγνωριστική, καθώς εκφράστηκαν  αρκετές  απορίες  -επί της διαδικασίας διεξαγωγής του Δ.Σ.-  από τους Δημοτικούς Συμβούλους και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κίμωνα Μηταλίδη και τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, οι οποίοι  ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικοί.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης,  συγκροτήθηκε και το νέο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, στο οποίο Πρόεδρος είναι ο Πέτρος Τόσκος και μέλη οι Νίκος Αλεξανδρίδης, Σάκης Ρίμος, Γιάννης Σαλβαρίνας, Αλεξάνδρα Φούκη, Βασίλης Μπότσαρης, Χρυσοβαλάντο Παπαδοπούλου και από πολίτες οι Μαρία Κοσμίδου, Ιωάννα Λούσιου, Κωνσταντίνα Ρέτζιου, Φώτης Πάτρας. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι Σωκράτης Πέλκας, Ζήσης Λάζαρος, Δημήτρης Στυλιάδης, Εριφύλη Κορεντσίδου.

Επίσης κατά τη συνεδρίαση ορίστηκε ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, ως εκπρόσωπος του Δήμου στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Καστοριάς (ΑΝ.ΚΑΣ) Α.Ε. ΟΤΑ και αναπληρωματικό μέλος ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Ταμήλιας.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ακούστηκαν ορισμένες προτάσεις από τη μεριά των συνδυασμών. Ειδικότερα ο συνδυασμός του κ. Ταμήλια πρότεινε:

  • Ζωντανή μετάδοση και καταγραφή των δημοτικών συμβουλίων έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν τις θέσεις και την προσφορά του Δημοτικού Συμβουλίου στον κοινό τους στόχο που είναι η ανάπτυξη της πόλης. Προτάθηκε παράλληλα την τεχνική υλοποίηση να την αναλάβει ο συνδυασμός «Τελευταία Ευκαιρία».
  • Τα θέματα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο να μην ξεπερνάνε έναν εύλογο αριθμό (15 θεμάτων) έτσι ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για την επεξεργασία τους.
  • Οι θεματικοί αντιδήμαρχοι καθώς και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων θα πρέπει να καταθέσουν άμεσα το στρατηγικό σχεδιασμό τους (με συγκεκριμένες ενέργειες και μέτρα) έτσι ώστε να υπάρξουν έγκαιρα τυχόν βελτιώσεις και προσθήκες.

Ο κ. Μηταλίδης ενημέρωσε πως η ζωντανή κάλυψη των Δημοτικών Συμβουλίων έχει ήδη δρομολογηθεί και είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει από την επόμενη κιόλας συνεδρίαση, επίσης ενημέρωσε πως όντως θα γίνονται συχνά οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. και δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί η επόμενη, την ερχόμενη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

 

Φανερά ικανοποιημένος, από την 1η Συνεδριάση του Δ.Σ. ο   Πρόεδρος  Κίμων Μηταλίδης απέστειλε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 την ακόλουθη επιστολή προς τους Δημοτικούς Συμβούλους:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,Μετά την πραγματοποίηση της 1ης συνεδρίασης  του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη χθεσινή σας παρουσία.

Το γεγονός της παρουσίας του συνόλου των  41 μελών, δείχνει το ενδιαφέρον και τις ανησυχίες όλων μας, για το μέλλον του Δήμου.

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρώ και το σχεδόν καθολικό κλίμα συνεννόησης καθώς τα 15 από τα 18 θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Στην κρίσιμη καμπή, στην οποία βρίσκεται αυτήν την περίοδο ο Δήμος Καστοριάς, είναι σημαντικό να συνεχιστεί αυτό το κλίμα και ο καθένας από το θεσμικό του ρόλο, να συμβάλλει όσο το δυνατόν πιο δημιουργικά στην πρόοδο του τόπου μας».

You May Also Like

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Το ΚΥ Άργους Ορεστικού δεν είναι ΕΚΑΒ. Η ΝΔ δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υγεία των πολιτών.»

«Ούτε με τις αντοχές του προσωπικού»

Η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς στην εκδήλωση: «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Δίνοντας τον λόγο στις Γυναίκες της πόλης μας».

Η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς στην εκδήλωση: «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Δίνοντας τον λόγο…

Η Μαρία Αντωνίου σε πολλές εκδηλώσεις των Συλλόγων της Π.Ε. Καστοριάς

Η Μαρία Αντωνίου σε πολλές εκδηλώσεις των Συλλόγων της Π.Ε. Καστοριάς

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας – με τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Ρουμανίας

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας – με τον Σύνδεσμο…

Σ.Ε.Γ.: «Oι ΗΠΑ πρόκειται να προχωρήσουν στην επιβολή επιπλέον δασμών για τα κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στη χώρα»

Σ.Ε.Γ.: «Oι ΗΠΑ πρόκειται να προχωρήσουν στην επιβολή επιπλέον δασμών για τα…

Επίσκεψη του νέου Διοικητή του 15ου Συντάγματος Πεζικού στον Δήμαρχο Καστοριάς

  Επίσκεψη του νέου Διοικητή του 15ου Συντάγματος Πεζικού στον Δήμαρχο Καστοριάς

Το μήνυμα «ώρα για δουλειά» μεταφέρεται και διαδίδεται παντού. Σε κάθε περιοχή του Δήμου Καστοριάς

Το μήνυμα «ώρα για δουλειά» μεταφέρεται και διαδίδεται παντού.  Σε κάθε περιοχή…

Δίκη Χρυσής Αυγής: Με ειρωνικές εκφράσεις και ηθικές αξιολογήσεις έδωσε τη «μάχη των ελαφρυντικών» η υπεράσπιση

Table of Contents Hide Δίκη Χρυσής Αυγής: Με ειρωνικές εκφράσεις και ηθικές…