Γιατί το επίδομα πετρελαίου πρέπει να αλλάξει σε επίδομα θέρμανσης

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, απέστειλε ο κ. Χρήστος Παύλου, ξενοδόχος στο επάγγελμα και κάτοικος της Καστοριάς. Μέσω της επιστολής του  ο κ. Παύλου, θέτει προς το αρμόδιο Υπουργείου ερωτήματα σχετικά με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, όπως επίσης και για το επίδομα θέρμανσης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής

Προς:  Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

Θέμα: Γιατί το επίδομα πετρελαίου πρέπει να αλλάξει σε επίδομα θέρμανσης

1)Σχεδόν όλοι όσοι διαμένουν στις περιοχές της Α’ αλλά και της Β’ ζώνης (οι πιό κρύες,7-8 μήνες ανάγκη θέρμανσης) λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης έχουν στραφεί σε άλλες μορφές θέρμανσης, ξύλα, αέριο, κλιματιστικά κτλπ.

Ως εκ τούτου λοιπόν δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα «πετρελαίου» ,παρόλα αυτά όμως τους κοστίζει πάρα πολύ σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές το κόστος θέρμανσης!

Απορία: Αλήθεια οι βουλευτές όλων των κομμάτων από αυτές τις περιοχές δεν το γνωρίζουν αυτό; Και τι κάνουν για να το αλλάξουν;

Και επειδή όλα σε αυτή τη χώρα έχουν να κάνουν με το τι και πόσα θα κερδίσει το κράτος και όχι ο πολίτης…

Α) Αν επιδοτηθούν όλες οι μορφές θέρμανσης θα μειωθεί πάρα πολύ η λαθροϋλοτομία, αν σας ενοχλεί η λέξη, η παράτυπη υλοτόμηση, που σήμερα έχουν αποψιλωθεί τεράστιες δασικές εκτάσεις

Β) Θα αυξηθούν τα έσοδα γιατί όλοι θα παίρνουν τιμολόγια από τις εταιρίες ξύλων, αερίου κτλπ. για να δικαιούνται του επιδόματος ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, άρα διπλό το όφελος και ευχαριστημένοι πολίτες και έσοδα στα ταμεία που είναι το ζητούμενο, (το συνολικό κόστος του επιδόματος θα προκύψει από την απόδοση του ΦΠΑ), επομένως καμία επιβάρυνση στον προϋπολογισμό, μπορεί να προκύψει μάλλον και πλεόνασμα!

Για του λόγου το αληθές. Ζητήστε στοιχεία για τις καταναλώσεις πετρελαίου θέρμανσης από το 2010 και μετά στην Α’ και Β΄ζώνη και θα διαπιστώσετε τη μεγάλη μείωση στην κατανάλωση, άρα και τεράστια μείωση στα έσοδα, δεδομένου ότι κατά τα ¾ στην τιμή του πετρελαίου είναι φόροι!

Η ημερομηνία 15-10-19 είναι πολύ κοντά, προλαβαίνετε να το αλλάξετε, ήδη φαίνεται ότι ήσασταν έτοιμοι για πολλές αλλαγές, κάντε το!

Και να περιληφθούν μέσα και οι επιχειρήσεις αυτών των περιοχών και αναλογικά και των Γ’ και Δ’.

Παύλου Χρήστος

Έλλην Πολίτης-Ξενοδόχος-Καστοριά