Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Άργος Ορεστικό η εκδήλωση- εκστρατεία για την πρόληψη του Καρκίνου του μαστού

Ο Μορφωτικός Σύλλογος  “Η Ορεστίς”  Άργους Ορεστικού και ο Σύλλογος Μικρασιατών “Η Κύζικος”  Άργους Ορεστικού, εκτιμώντας την αξία της πρόληψης και της υπεύθυνης επιστημονικής ενημέρωσης για θέματα που αφορούν την υγεία του ατόμου, αλλά και το γεγονός ότι η «άγνοια σκοτώνει, ενώ η ενημέρωση και η πρόληψη σώζει ζωές», διοργάνωσαν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου την «Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για τον Καρκίνο του Μαστού – Εκστρατεία πρόληψης του Καρκίνου του μαστού».

Η εκδήλωση περιελάβανε:

  • Πατινάδα των κυριών των μελών και φίλων των δύο συλλόγων, με μπαλόνια , πανό και τις χαρακτηριστικές κορδελίτσες στο πέτο, από το Δημαρχείο στον Πεζόδρομο του Άργους Ορεστικού και από εκεί στο κτήριο της «Ορεστίδος»
  • Ομιλίες σχετικά με το θέμα από την Ιατρό – Ογκολόγο κ. Σοφία Μπάκα και από την Συμβουλευτική Ψυχολόγο κ. Ιντα Ελιάου στην αίθουσα ” Βασίλειος Αβραμίδης” του κτηρίου «Δωρεάς Δαμιανού Δούμα» της Ορεστίδος.
  • Ακολούθησε συζήτηση, ερωτήσεις και απαντήσεις πάνω σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού.

Η Ιατρός-Ογκολόγος κα Σοφία Μπάκα ανέπτυξε ευσύνοπτα, περιεκτικά και εκλαϊκευμένα τα θέματα που αφορούν την εξέλιξη της νόσου, τις αιτίες που την προκαλούν καθώς και τα μέτρα πρόληψης του.

Η Συμβουλευτική Ψυχολόγος κα Ιντα Ελιάου με την εισήγησή της « Καρκίνος του μαστού και κρίση στο ζευγάρι» ανέδειξε τις ψυχολογικές συνέπειες της νόσου στη ζωή ενός ζευγαριού και περιέγραψε τα στάδια της εξέλιξης του.

Τη συζήτηση του δευτέρου μέρους της εκδήλωσης άνοιξε με βιωματική αφήγησή της η κα Γεωργία Χρυσοχοϊδου, η οποία με σθένος , αλλά και χιούμορ αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της νόσου, καταχειροκροτούμενη από το κοινό.

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι ερωτήσεις από το κοινό, κυρίως γυναίκες, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα και εξίσου ενδιαφέρουσες και υπεύθυνες οι απαντήσεις από τις δύο εξαιρετικές προσκεκλημένες επιστήμονες, συνέβαλαν στην πλήρη ενημέρωση και επιτυχία της εκδήλωσης.

Σε αυτή την σημαντική εκδήλωση πρόληψης του καρκίνου του μαστού, ένα θέμα διαρκώς επίκαιρο, που στην κυριολεξία σώζει ζωές, παρέστησαν εκτός των άλλων και η Θεματική Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Κάλι Κυριακίδου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Κων/να Σταυροπούλου, ο Αντιστράτηγος ε.α κ. Γρηγόρης Γργοριάδης, ενώ μήνυμα απέστειλε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

«Πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τις δύο εισηγήτριες της εκδήλωσης την Ιατρό – Ογκολόγο κα Σοφία Μπάκα και την Συμβουλευτική Ψυχολόγο κα Ιντα Ελιάου., που είχαν την ευαισθησία και την καλοσύνη να συμμετάσχουν στην εκδήλωσή μας, ενημερώνοντας με επιστημονική αρτιότητα το κοινό για αυτό το σοβαρό θέμα, για ένα σημαντικό αριθμό γυναικών, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχή αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος υγείας, το οποίο μπορεί να αντιμετωπισθεί έγκαιρα και ριζικά».

 

You May Also Like

Αναμένεται η οριστική απόφαση για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των Δομών Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δυτικής Μακεδονίας

Η λειτουργία των δομών Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας της Δυτικής Μακεδονίας…

ΚΕΚ Δήμου Καστοριάς: Αιτήσεις για την «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» (4ος κύκλος)

ΚΕΚ Δήμου Καστοριάς: Αιτήσεις για την «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» (4ος κύκλος)

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση ψυχαγωγικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με τίτλο «Σαν παλιό σινεμά…»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση ψυχαγωγικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Με ψυχολόγους στελεχώθηκε η δομή Μονάδας Υποστήριξης Φοιτητών Ευπαθών Ομάδων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών»

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Με ψυχολόγους στελεχώθηκε η δομή Μονάδας Υποστήριξης Φοιτητών Ευπαθών…

Το «ματωμένο» κάδρο της οικογένειας Μαλεγκάνου στην Καστοριά

  Η δολοφονία του δασκάλου με 99 μαχαιριές από τους κομιτατζήδες. Γιατί…

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης: «Εκδόθηκε η Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έρευνας για τις δράσεις συνεργασιών και δικτύωσης μεταξύ ερευνητικών φορέων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων σε τομείς προτεραιότητας του Σχεδίου Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας»

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης: «Εκδόθηκε η Πρόσκληση  για την υποβολή προτάσεων…

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο 56χρονος εφοριακός- Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο 56χρονος…

Αλεξάνδρα Σδούκου: «Η Μαρία Αντωνίου είναι πηγή ενέργειας. Νοιάζεται για τους πολίτες και την κοινωνία της Καστοριάς».»

Τι ανέφερε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας για την υποψήφια βουλευτή