Ξεκινά η περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους της Καστοριάς

[Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη]

Σε παρά πολλά σημεία της πόλης της Καστοριάς υπάρχουν εγκαταλελειμμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα και μηχανάκια. Βρίσκονται στο ίδιο σημείο επί σειρά ετών και το μόνο που κάνουν είναι να μολύνουν το περιβάλλον, να δυσχεράνουν την καθημερινότητα των πολιτών και  να καταλαμβάνουν θέσεις πάρκινγκ, οι οποίες είναι πλέον δυσεύρετες, ειδικά στο κέντρο της πόλης.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Καθημερινότητας Άκης  Λιάμης μιλώντας στους “Ορίζοντες” ενημέρωσε πως η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καστοριάς, έχει εντοπίσει όλα τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, τα οποία είναι περισσότερα από 100 «Διαθέτουμε από την Τροχαία Καστοριάς τη λίστα με τα οχήματα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν εγκαταλείψει εδώ και χρόνια. Ο  Δήμος Καστοριάς προχωρά άμεσα στην απομάκρυνσή τους, προκειμένου να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αποσυμφόρηση του προβλήματος έλλειψης χώρων στάθμευσης, αλλά και στη διευκόλυνση των πεζών. Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα πρέπει να απομακρυνθούν και θα απομακρυνθούν. Αποτελούν εστία μόλυνσης και καταλαμβάνουν άσκοπα θέσεις πάρκινγκ. Δεν είναι δυνατόν να παρατάμε ένα αυτοκίνητο όπου μας βολεύει. Ο καθένας μας  πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Κατά το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε από τη μεριά του Δήμου η καταγραφή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων και εφόσον  χαρακτηρίστηκαν ως “εγκαταλελειμμένα”, επικολλήθηκαν  σε αυτά αυτοκόλλητες ειδοποιήσεις  προς τους ιδιοκτήτες τους. Εντός των επόμενων ημερών θα ακολουθήσει  η διαδικασία απομάκρυνσής τους, όπως ορίζεται από την νομοθεσία για τα Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής.

Όσον αφορά στη  διαδικασία απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, αυτή  έχει ως εξής: Τα συνεργεία του Δήμου απομακρύνουν το όχημα και το τοποθετούν σε ειδικό χώρο του Δήμου. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος μετά την απομάκρυνση τού οχήματός του εντός δέκα ημερών μπορεί να το πάρει πίσω. Μετά το πέρας  της προθεσμίας, το αυτοκίνητο αποσύρεται οριστικά.

Με νύχια, με δόντια και με…  παλιά μηχανάκια κρατούν θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο της Καστοριάς

Εάν κάνει κάποιος τη βόλτα του στο κέντρο της Καστοριάς, θα δει πολλά παλιά μηχανάκια παρκαρισμένα στους δρόμους και εύκολα θα σκεφτεί «πώς είναι δυνατόν να παίρνουν ακόμα μπροστά». Εάν κάτσει όμως και παρατηρήσει την κατάσταση  θα διαπιστώσει πως τα εν λόγω μηχανάκια εξυπηρετούν τους ιδιοκτήτες τους στο να τους κρατούν θέση πάρκινγκ!

Βέβαια, εάν τα μηχανάκια δεν έχουν πινακίδες και δεν έχουν τακτοποιημένο το ΚΤΕΟ, είναι παράνομα και θα απομακρυνθούν και αυτά άμεσα από τα συνεργεία του Δήμου Καστοριάς, όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Μετακόμιση για  μια θέση πάρκινγκ…

Δεν είναι όμως μόνο τα μηχανάκια τα οποία χρησιμοποιούνται για να διασφαλιστούν θέσεις πάρκινγκ. Κατά καιρούς  διάφορα ογκώδη αντικείμενα είναι  παρατημένα στους δρόμους της Καστοριάς, τα οποία βοηθούν τους ιδιοκτήτες τους στο παρκάρισμα ή στο  να τους εξασφαλίσουν ελεύθερο χώρο. Άδεια χαρτόκουτα, καφάσια, υφασμάτινες σακούλες με χώμα, καρέκλες, τραπέζια, σκαμπό, σημαίες, πίνακες, γλάστρες και πολλές ακόμα ευρεσιτεχνίες… “κοσμούν” τους δρόμους,  αλλά και τα στενά της πόλης.

«Πολλά από αυτά τα αντικείμενα έχουν απομακρυνθεί και έχουν γίνει οι απαραίτητες  συστάσεις. Είναι παράνομη η κατάληψη επιφάνειας  του δρόμου ή του πεζόδρομου σύμφωνα με τη νομοθεσία», τόνισε ο κ. Λιάμης.

Αξίζει να σημειωθεί πως όποιος παραβαίνει τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (άρθρο 48) σχετικά με την κατάληψη τμήματος οδού και πεζόδρομου τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο  400,00 ευρώ.

https://orizontespress.gr/?p=74692

 Για την Εφημερίδα Ορίζοντες

Χρύσα Κοσμίδου

 

Comments are closed.

You May Also Like

1.930.000 ευρώ για έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς. Υπογραφή Σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη

1.930.000 ευρώ για  έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς

Εντατικές εργασίες από το Δήμο Καστοριάς για καθημερινότητα και άνοιγμα σχολείων

  Εντατικές εργασίες από το Δήμο Καστοριάς για καθημερινότητα και άνοιγμα σχολείων

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Για την ενίσχυση των ακαδημαϊκών συνεργασιών

Σπουδαία βράβευση για τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς/ Α. Τσούκας: «Οι εμπορικές εκθέσεις υπηρετούν την εξωστρέφεια της οικονομίας»

Σπουδαία βράβευση για τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς/ Α. Τσούκας: «Οι εμπορικές εκθέσεις…

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της ΠΔΜ για τα εξωτικά νοσήματα

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της ΠΔΜ για τα εξωτικά νοσήματα

Εκστρατεία ενημέρωσης στο Άργος Ορεστικό  για την παράνομη στάθμευση των οχημάτων

Εκστρατεία ενημέρωσης στο Άργος Ορεστικό  για την παράνομη στάθμευση των οχημάτων

Μετρήσεις σακχάρου και αρτηριακής πίεσης από τον Δήμο Καστοριάς στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας

Ενδεικτικές μετρήσεις σακχάρου και αρτηριακής πίεσης στους πολίτες πραγματοποίησε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα…

Αυτή είναι η Ελλάδα του 2017! Έριξαν φόλες στην πλατεία της Κολοκυνθούς στην οποία παίζουν μικρά παιδιά!

Η Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Καστοριάς μέσω της επίσημης σελίδας της στο facebook,…