Το διήμερο 27 και 28 Αυγούστου , στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού της Ορειβατικής Ομάδας του ΣΔΟΠ Καστοριάς , πραγματοποιήθηκε ανάβαση στον Όλυμπο, με διανυκτέρευση στο ψηλότερο καταφύγιο της Ελλάδας.

Η πολύωρη ανάβαση άξιζε και με το παραπάνω για τους Καστοριανούς ορειβάτες οι οποίοι ανταμείφθηκαν από την ικανοποίηση, τη χαρά και την εσωτερική πληρότητα που τόσο γενναιόδωρα τους πρόσφερε ο Όλυμπος, μέσα από τις εικόνες, τις μυρωδιές, τις γεύσεις του , καθώς τα βήματα τους έφεραν κοντά στην κατοικία των δώδεκα θεών.
Ο Όλυμπος μέσα στο χρόνο στέκει αγέρωχος οδηγός και δάσκαλος σε όλους όσοι επιχειρούν να τον προσεγγίσουν. Μας διδάσκει να ανακαλύψουμε τα όριά μας, να αναμετρηθούμε και ίσως να τα ξεπεράσουμε, σίγουρα να τα επαναπροσδιορίσουμε. Και όταν μας εγκαταλείπει ο εαυτός μας, ο Όλυμπος μας δείχνει πώς να στηριζόμαστε στο διπλανό μας, να αποδεχόμαστε τη γενναιόδωρη βοήθεια και να μοιραζόμαστε αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας.

Η ανάβαση στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας ήταν και η τελευταία δράση του ετήσιου προγραμματισμού της Ορειβατικής Ομάδας του ΣΔΟΠ Καστοριάς σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε αποφασιστεί τον Απρίλιο και περιελάμβανε δράσεις όπως συμμετοχή στο  Run Greece Καστοριάς, ανάβαση στον Τάλιαρο, στην Τζένα, στις Μπέλες, διάσχιση του φαραγγιού του Βίκου, ανάβαση στην Γκαμήλα, ανάβαση Βουτσικάκι – Λίμνη Πλαστήρα, ανάβαση στο Ροϊδοβούνι, ανάβαση στον Σμόλικα.

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.