Το διήμερο 27 και 28 Αυγούστου , στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού της Ορειβατικής Ομάδας του ΣΔΟΠ Καστοριάς , πραγματοποιήθηκε ανάβαση στον Όλυμπο, με διανυκτέρευση στο ψηλότερο καταφύγιο της Ελλάδας.

Η πολύωρη ανάβαση άξιζε και με το παραπάνω για τους Καστοριανούς ορειβάτες οι οποίοι ανταμείφθηκαν από την ικανοποίηση, τη χαρά και την εσωτερική πληρότητα που τόσο γενναιόδωρα τους πρόσφερε ο Όλυμπος, μέσα από τις εικόνες, τις μυρωδιές, τις γεύσεις του , καθώς τα βήματα τους έφεραν κοντά στην κατοικία των δώδεκα θεών.
Ο Όλυμπος μέσα στο χρόνο στέκει αγέρωχος οδηγός και δάσκαλος σε όλους όσοι επιχειρούν να τον προσεγγίσουν. Μας διδάσκει να ανακαλύψουμε τα όριά μας, να αναμετρηθούμε και ίσως να τα ξεπεράσουμε, σίγουρα να τα επαναπροσδιορίσουμε. Και όταν μας εγκαταλείπει ο εαυτός μας, ο Όλυμπος μας δείχνει πώς να στηριζόμαστε στο διπλανό μας, να αποδεχόμαστε τη γενναιόδωρη βοήθεια και να μοιραζόμαστε αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας.

Η ανάβαση στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας ήταν και η τελευταία δράση του ετήσιου προγραμματισμού της Ορειβατικής Ομάδας του ΣΔΟΠ Καστοριάς σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε αποφασιστεί τον Απρίλιο και περιελάμβανε δράσεις όπως συμμετοχή στο  Run Greece Καστοριάς, ανάβαση στον Τάλιαρο, στην Τζένα, στις Μπέλες, διάσχιση του φαραγγιού του Βίκου, ανάβαση στην Γκαμήλα, ανάβαση Βουτσικάκι – Λίμνη Πλαστήρα, ανάβαση στο Ροϊδοβούνι, ανάβαση στον Σμόλικα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνεχίζοντας το μεγάλο αφιέρωμα στην ομάδα του Α.Σ. Καστοριάς, η εφημερίδα “Ορίζοντες” φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα τον σέντερ Πέτρο Μελισσαράτο (Video)

O Γίγαντας των “Γουναράδων” Πέτρος Μελισσαράτος στους “Όρίζοντες” (Video)

Μνημόνιο Συνεργασίας για το Εργαστήριο αντί-ντόπινγκ, που έχει υπαχθεί πλέον στον «Δημόκριτο», υπέγραψαν οι Υφυπουργοί Αθλητισμού και Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Μνημόνιο Συνεργασίας για το Εργαστήριο αντί-ντόπινγκ, που έχει υπαχθεί πλέον στον «Δημόκριτο»,…

ΕΠΣ Καστοριάς: Αποτελέσματα 20ης αγωνιστική της Α’ κατηγορίας

ΕΠΣ Καστοριάς: Αποτελέσματα 20ης αγωνιστική της Α’ κατηγορίας 

Α2 Ανδρών: Ήττα για τον Α.Σ. Καστοριάς στον Χολαργό

Α2 Ανδρών: Ήττα για τον Α.Σ. Καστοριάς στον Χολαργό

Από τον Κρόνο Καστοριάς στον ΠΑΟΚ, ο 13χρονος Γρηγοριάδης!

Ακόμη έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή ενέταξε στο δυναμικό του ο ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας Ευχαριστήριο

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας ευχαριστεί θερμά όλες τις ομάδες και τους…

Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Δυτικής Μακεδονίας: ‘’ Μάχη ‘’ στην κορυφή

Με τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής συνεχίστηκε τη Δευτέρα ( 11/4 )…

Τεράστια επιτυχία για τις αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Τεράστια επιτυχία για τις αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς