Εθελοντές, διοργανωτές, χορευτές, τεχνικοί και όλοι οι Σκοπελίτες υποδέχτηκαν για το μεγάλο χορευτικό πολιτιστικό γεγονός, που έλαβε χώρα  στη Σκόπελο στις 27, 28 και 29 Αυγούστου όλους τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ‘’ Διαμαντής Παλαιολόγος ‘’ , μεταξύ των οποίων και ο Ε.Λ.Π.Χ. ΟΡΜΟΣ Καστοριάς.

Για τέσσερεις μέρες και τρεις βραδιές το πανέμορφο νησί των Σποράδων υποδέχτηκε εκατοντάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, το εξωτερικό καθώς και Ομογενείς στη μεγάλη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού. Την γιορτή, που γίνεται κάθε χρόνο προς τιμή του εμπνευσμένου χοροδιδασκάλου, Διαμαντή Παλαιολόγου και πλέον έχει καθιερωθεί ως σημαντικός χορευτικός θεσμός της χώρας μας.

Παρά την κούραση από το πολύωρο ταξίδι η χορευτική ομάδα του ΟΡΜΟΥ έδωσε τον καλύτερό της εαυτό ενθουσιάζοντας το κοινό της Σκοπέλου.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», μέλος του European FolkloreFestival Association, έχει χαρακτηριστεί ως παράδειγμα καλής πρακτικής από την ακαδημαϊκή κοινότητα, ενώ έχει εμπνεύσει και την δημιουργία αρκετών παρόμοιων εκδηλώσεων στην Ελλάδα.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΠΛΕΓΜΑ και την συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και ο Δήμος Σκοπέλου αγκαλιάζουν το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός , θέτοντας το Φεστιβάλ υπό την αιγίδα τους.

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.