“Ελπίδα Ζωής”: Προσφορά ζωής από μια αξιόλογη εθελοντική ομάδα του Άργους Ορεστικού. Δ. Σαρρής: «Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από εκείνο της προσφοράς»

Της Χρύσας Κοσμίδου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Μια άκρως ενδιαφέρουσα, αλλά κυρίως ανθρώπινη συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα “Ορίζοντες” ο επικεφαλής της Ομάδας “Ελπίδα Ζωής” Δημήτρης Σαρρής.

 

 

Η εθελοντική Ομάδα “Ελπίδα Ζωής”, είναι μια ομάδα προσφοράς και αλληλεγγύης καθώς οι δράσεις της αφορούν την εθελοντική αιμοδοσία, τη δωρεά μυελού των οστών και τη δωρεά οργάνων. Η Ομάδα με  έδρα το Άργος Ορεστικό, αποτελείται από 45 μέλη και ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2019, όταν πραγματοποιήθηκε και η πρώτη αιμοδοσία με τη σύμπραξη των Αθλητικών Συλλόγων του Άργους Ορεστικού.

Ο κ. Σαρρής εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προέβη στη σύσταση της εν λόγω ομάδας  «Είμαι εθελοντής αιμοδότης από το 1990. Όλα αυτά τα χρόνια είδα την ανάγκη και την αγωνία πολλών ανθρώπων  για την ανεύρεση αίματος. Πολλοί θεωρούν ότι με το που θα τελειώσει η αιμοδοσία, η διαδικασία σταματάει εκεί. Ωστόσο κάπου υπάρχει ένας άνθρωπος που αγωνιεί περιμένοντας αυτό το αίμα. Από το Άργος Ορεστικό, έλειπε μια εθελοντική ομάδα αιμοδοσίας και αποφασίσαμε την ίδρυσή της».

Χάρη στην Ομάδα “Ελπίδα Ζωής” οι πολίτες που κατοικούν στον Δήμο Άργους Ορεστικού, μπορούν να προσφέρουν περισσότερο τακτικά το αίμα  τους «Από διάφορες συζητήσεις με εθελοντές αιμοδότες, κατάλαβα πως ήταν αποτρεπτική η απόσταση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς από το Άργος Ορεστικό. Η αιμοδοσία διαρκεί μόλις λίγα λεπτά, η μετακίνηση όμως προς το Γ.Ν. είναι αρκετά χρονοβόρα για τους κατοίκους της περιοχής μας», σημείωσε ο κ. Σαρρής.

Οι δύο εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν από την Ομάδα “Ελπίδα Ζωής”  κατά το προηγούμενο διάστημα, ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα του κ. Σαρρή καθώς η προσέλευση ήταν αθρόα και συγκεντρώθηκαν 60 φιάλες αίματος «Το πιο θετικό από  όλα ήταν ότι προσήλθαν και δώδεκα νέοι αιμοδότες», ήταν τα λόγια του επικεφαλής της Ομάδας.

 

Λέμε «ΝΑΙ» στη δωρεάν οργάνων

Ο κ. Σαρρής από το 2005 είναι και δωρητής οργάνων. Ο λόγος που τον οδήγησε στο να πάρει αυτή την απόφαση δεν είναι άλλος από το αίσθημα της προσφοράς προς τους συνανθρώπους του.

Δεν είναι κρυφό, πως η δωρεά οργάνων χρόνια τώρα συνοδεύεται από ανυπόστατους αστικούς μύθους και διάφορες θεωρίες συνομωσίας, που σκοπό έχουν όχι μόνο να φοβίσουν, αλλά και να αποτρέψουν τον κόσμο να δεχθεί να γίνει δωρητής οργάνων.

«Είναι αστείο να κυκλοφορούν τρομακτικοί αστικοί μύθοι σχετικά με τη δωρεά οργάνων. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν έχουν ισχύ. Οι γιατροί κρίνουν και μετέπειτα υπογράφουν εάν μπορούν να συνεχίσουν τις διαδικασίες της δωρεάς, πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας», ξεκαθάρισε ο κ. Σαρρής και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους είναι και ο ίδιος δωρητής «Σκεφτείτε λίγο την αγωνία ενός ανθρώπου που αναζήτα ένα όργανο. Αυτός ο άνθρωπος παλεύει να ζήσει. Μπαίνοντας λοιπόν στη θέση αυτού του συνανθρώπου μας, το να γίνω ο ίδιος δωρητής οργάνων, ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση για εμένα».

Δ. Σαρρής: «Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από εκείνο της προσφοράς»

Ο  κ. Σαρρής δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ένας συνάδελφός του, έγινε πριν από δύο μήνες δωρητής μυελού των οστών, δωρεά η οποία τον έκανε τρισευτυχισμένο.

 «Όταν αιμοδοτώ και γενικότερα όταν μπορώ να προσφέρω το οτιδήποτε προς κάποιον συνάνθρωπο μου που το έχει ανάγκη νιώθω πολύ όμορφα, φανταστικά θα τολμούσα να πω. Σκεφτείτε όμως τι ανακούφιση νιώθει εκείνος ο οποίος δέχεται το αίμα», κατέληξε ο κ. Σαρρής.

 

Comments are closed.

You May Also Like

Δήλωση της Μαρίας Αντωνίου για ενέργεια ομάδας αγροτών στο Πολιτικό της Γραφείο στην Καστοριά

“Θέλω να ευχαριστήσω την συγκεκριμένη ομάδα αγροτών για τα “δώρα” τους.

Ευχαριστήρια  επιστολή του Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου προς την Πυροσβεστική

Ευχαριστήρια  επιστολή του Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου προς την Πυροσβεστική

Οι αρμοδιότητες των νέων Αντιδημάρχων και των Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Άργους Ορεστικού

Οι αρμοδιότητες των νέων Αντιδημάρχων και των Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου…

Σύλληψη 41χρονου σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Σύλληψη 41χρονου σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Έναρξη της διαβούλευσης του Γιώργου Κασαπίδη με τις τοπικές κοινωνίες για τα  νέα χρηματοδοτικά προγράμματα

Έναρξη της διαβούλευσης του Γιώργου Κασαπίδη με τις τοπικές κοινωνίες για τα …

Ι.Μ. Καστοριάς: Ξεκινά το νέο διδακτικό έτος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής “Ο Άγιος Μηνάς”

  Ι.Μ. Καστοριάς: Ξεκινά το νέο διδακτικό έτος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής…

Βραβείο για την ομάδα ” Power Beavers ” του ΕΠΑ.Λ. Καστοριάς στον Πανελλήνιο διαγωνισμό F1 in schools 2016

Ο διαγωνισμός F1 in schools απευθύνεται σε μαθητές οι οποίοι πρέπει να…