Το “Παγκόσμιο Συμβούλιο των κακών” και τα όσα κακά αυτοί σχεδιάζουν για τον κόσμο και την Ελλάδα μπορούν να ηττηθούν. Φτάνει όλοι όσοι θέλουν το καλό να συνεργαστούν, να δουλέψουν και να φωνάξουν όλοι μαζί «φτου ξελευθερία»! Το χαρμόσυνο αυτό μήνυμα έστειλαν  από το χώρο της εκκίνησης της κλασικής διαδρομής του μαραθωνίου δρόμου, στο Μαραθώνα, 1100 λυκόπουλα και 400 ενήλικοι εθελοντές βαθμοφόροι πρόσκοποι. Μαζί τους και ο Υπουργός παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων Νίκος Φίλης που θα παραβρεθεί στην εκδήλωση των παιδιών από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην 1η πανελλήνια κατασκήνωση λυκόπουλων.

Ένα μοναδικό πανηγύρι παιχνιδιού και γνώσης που εξελίχθηκε στη Νέα Μάκρη και στον Πόρο, στις κατασκηνώσεις του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων, του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού ναυτικού όπου διέμειναν και ανέπτυξαν μια σειρά ζώνες δραστηριοτήτων.

«Ήταν μια μοναδική εβδομάδα» λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο 11χρονος Έσδρα. Με Έλληνα πατέρα και μητέρα από την Καραϊβική ο Έσδρα, έπαιξε, έμαθε, γνώρισε παιδιά από όλη την Ελλάδα. «Δε θέλω να τελειώσει ποτέ όλο αυτό που ζω» λέει ο Ομάρ, παιδί Αιγυπτίων μεταναστών στην Αθήνα. Αλλά κι ο Νικόλας, ένα 10χρονο παιδί στο φάσμα του αυτισμού, έχει ενταχθεί και λειτουργεί απόλυτα ενταγμένο στη μεγάλη αυτή πανελλήνια αγέλη των λυκόπουλων που μάχονται το κακό.

Τα παιδιά της Ελλάδας με σακίδια γεμάτα μνήμες και υποσχέσεις ζωής για το καλύτερο στον τόπο μας με κάθε μεταφορικό μέσο θα αρχίσουν να επιστρέφουν στους τόπους καταγωγής τους. Η 1η πανελλήνια κατασκήνωση λυκόπουλων θα περάσει στην ιστορία των 80 χρόνων λυκόπουλων στην Ελλάδα, των 106 χρόνων του Ελληνικού προσκοπισμού.

Οι πρόσκοποι Καστοριάς ανέφεραν για την συμμετοχή τους στην πανελλήνια Κατασκήνωση Λυκόπουλων: ‘’ Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι, που η Αγέλη μας συμμετείχε στην “1η Πανελλήνια Κατασκήνωση Λυκόπουλων” στη Νέα Μάκρη Αττικής και στον Πόρο, με 15 Λυκόπουλα και 3 Βαθμοφόρους. Η κατασκήνωση πέρασε πλέον στην ιστορία, αλλά στα 1100 Λυκόπουλα και στους περίπου 500 βαθμοφόρους που συμμετείχαν, άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις,

Τα Λυκόπουλα όταν επέστρεψαν στα σπίτια τους, εκτός από τα πράγματά τους είχαν μαζί τους ένα σωρό εμπειρίες και εικόνες που θα τους συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.’’

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.