Πώς να προστατέψετε το αυτοκίνητό σας από τους κλέφτες

Κάθε αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στους δρόμους αλλά και που βρίσκεται παρκαρισμένο, αποτελεί στόχο για τους “αετονύχηδες”, οι οποίοι καραδοκούν ανά πάσα ώρα και στιγμή για τη λεία τους. Ο κάτοχος ενός αυτοκινήτου μπορεί να προστατέψει την περιουσία του και να μειώσει τις πιθανότητες κλοπής ακολουθώντας ορισμένους βασικούς κανόνες, που παραθέτουμε παρακάτω.

Παρκάρισμα σε κατάλληλο χώρο. Ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται παρκαρισμένο σε απόμερο σημείο χωρίς φωτισμό το βράδυ αποτελεί εύκολο στόχο για τους κλέφτες. Σταθμεύστε το αυτοκίνητό σας σε φωτισμένους δρόμους κατοικημένης περιοχής, ή ακόμα καλύτερα σε κάποιο κλειστό πάρκινγκ, έτσι ώστε να αποφύγετε τα αδιάκριτα βλέμματα, ειδικά όταν το αυτοκίνητο είναι ακριβό.

Ποτέ μην αφήνετε τα κλειδιά μέσα στο αυτοκίνητο όταν εξέρχεστε από αυτό. Μια κακή συνήθεια πολλών οδηγών είναι να τα αφήνουν στη μίζα για να πεταχτούν για παράδειγμα στο περίπτερο, σε ATM τράπεζας, στο ταμείο του βενζινάδικου κ.ο.κ. Για κάποιον που έχει στήσει καρτέρι αποτελεί μια πολύ εύκολη λεία.

Κρατήστε τα τιμαλφή έξω από την καμπίνα του αυτοκινήτου. Μην αφήνετε χρήματα, μπουφάν, κινητά τηλέφωνα, laptop, σακούλες και διάφορα αντικείμενα που τραβούν το βλέμμα. Τοποθετήστε τα στο πορτ μπαγκάζ προκειμένου να μην φαίνονται.

Πάντα να βεβαιώνεστε ότι το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο και ασφαλές όταν εξέρχεστε από αυτό. Είτε το κλειδώνετε με κλειδί ή με το τηλεκοντρόλ, πάντα να τραβάτε το χερούλι τις πόρτας για να δείτε αν όντως έχει κλείσει.

Ποτέ μην αφήνετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου πάνω στην κλειδαριά της πόρτας ή στο πορτ μπαγκάζ. Είναι πολύ πιθανό όταν απομακρυνθείτε από το αυτοκίνητο να τα ξεχάσετε πάνω στην κλειδαριά και έτσι πολύ εύκολα να το πάρει και να εξαφανιστεί.

Τοποθετείστε αντηλιακές μεμβράνες στα παράθυρα.  Εκτός από το ότι προστατεύουν τους επιβάτες από την ηλιακή ακτινοβολία και το εσωτερικό από το κάψιμο το καλοκαίρι, αποτρέπουν τα αδιάκριτα βλέμματα. Επίσης, το παράθυρο δεν σπάει εύκολα όταν υπάρχει η μεμβράνη.

Βάλτε συναγερμό στο αυτοκίνητο ή ακόμα καλύτερα σύστημα εντοπισμού μέσω GPS. Ένας απλός συναγερμός μπορεί να αποτρέψει κάποιον που θέλει να ανοίξει το αυτοκίνητο, ενώ με το σύστημα εντοπισμού θα είστε σε θέση να γνωρίζετε που βρίσκετε το αυτοκίνητό σας.

autogreeknews.gr