Ο… συνωστισμός σε μπαρ και καφετέριες φέρνει νέα μέτρα «τύπου Ιταλίας»

Ετοιμάζεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Βέβαιο το λουκέτο για μπαρ, πιθανότατα θα αφορά και καφέ – εστιατόρια. Υστατη έκκληση προς τους πολίτες από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Μιμούμενοι ό,τι έκαναν προ εβδομάδων οι πολίτες της γειτονικής Ιταλίας (που έφθασε να μετρά πάνω από 1.000 νεκρούς από τον κορονοϊό), και ενώ έχουν κλείσει σχολεία, κινηματογράφοι, θέατρα, κέντρα διασκέδασης κ.α., πολλοί Ελληνες ξεχύθηκαν σε καφετέριες και ταβέρνες, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, «μεταφράζοντας» το μήνυμα-σλόγκαν «Μένουμε Σπίτι» κάπως… διαφορετικά. Χαρακτηριστική επίσης, η εικόνα σε κοντινά νησιά της Αττικής που ξαφνικά γέμισαν κόσμο.
Μπροστά στο φαινόμενο αυτό, η Πολιτεία ετοιμάζεται για την επιβολή νέων αυστηρότερων μέτρων «τύπου Ιταλίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τα οποία σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες δεν αποκλείεται να περιλαμβάνουν το κλείσιμο καφέ και εστιατορίων σε μία ύστατη προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες να μείνουν σπίτι!
Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο στάδιο της επεξεργασίας είναι η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ η ανακοίνωση των νέων μέτρων θα γίνει το Σάββατο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.
Βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται το κλείσιμο όλων των μπαρ (μετά από αυτό των κέντρων διασκέδασης) και αναμένεται η εξειδίκευση των περιορισμών για εστιατόρια και καφετέριες. ΠΙΣ: Μείνετε σπίτι Με ανακοίνωσή του  ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κάνει έκκληση προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην επισκέπτονται νοσοκομεία και ιατρεία όταν δεν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα (δύσπνοια, υψηλό πυρετό).
Οταν έχουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον ιατρό του και να μην αναζητούν τεστ για τον κορωνοϊό χωρίς ιατρική παραπομπή! Επίσης συστήνεται να μην επισκέπτονται οι πολίτες τα νοσοκομεία και τα ιδιωτικά ιατρεία για προληπτικές εξετάσεις και προβλήματα υγείας που μπορούν να περιμένουν μερικές εβδομάδες. Διότι, όπως υπογραμμίζεται, με τις άσκοπες επισκέψεις σε δομές υγείας, κινδυνεύουν να μεταδώσουν ή να προσβληθούν από κορωνοϊό.
Στο ίδιο πλαίσιο ο ΠΙΣ τονίζει πόσο σημαντική επίσης είναι, γα την έκβαση της πανδημίας, η αποφυγή κλειστών χώρων με πολλά άτομα και ο συγχρωτισμός ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους. Πρέπει να γίνει κατανοητό, σημειώνεται, ότι οι οδηγίες αυτές δεν είναι προαιρετικές, αλλά υποχρεωτικές ειδικά για τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο, όπως είναι οι χρόνια πάσχοντες και οι άνω των 70 ετών. Αλλά είναι υποχρεωτικές και για όλους τους υπόλοιπους που επιθυμούμε να προστατεύσουμε ηλικιωμένους και άτομα με υποκείμενα νοσήματα.
Πηγή: Protagon.gr
You May Also Like

Ενημέρωση της ΕΣΕΕ για τη λειτουργία των καταστημάτων κατά τις Κυριακές της εορταστικής περιόδου

Ενημέρωση της ΕΣΕΕ για τη λειτουργία των καταστημάτων κατά τις Κυριακές της…

Σήμερα είναι Παγκόσμια Hμέρα Mπύρας – Τρία πράγματα που δεν γνώριζες για το ποτό του καλοκαιριού

Μπορεί να είναι Παρασκευή, ιδανική μέρα για να βγεις έξω με την…

Σαρηγιάννης: Αυτή είναι η ημερομηνία ορόσημο για ασφαλή έξοδο από το lockdown

Σαρηγιάννης: Αυτή είναι η ημερομηνία ορόσημο για ασφαλή έξοδο από το lockdown

Ξεπέρασαν τις 700 οι αιτήσεις για αναδοχή και υιοθεσία κατά τους πρώτους δύο μήνες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Ξεπέρασαν τις 700 οι αιτήσεις για αναδοχή και υιοθεσία κατά τους πρώτους…

Ένας ιός ήταν αρκετός , για να αποδειχθεί ότι οι κοινωνίες είναι απροστάτευτες

Ένας ιός ήταν αρκετός , για να αποδειχθεί ότι οι κοινωνίες είναι…

Κι΄όμως η ασπιρίνη δοκιμάζεται ως πιθανό φάρμακο για τον κορωνοϊό!

Κι΄όμως η ασπιρίνη δοκιμάζεται ως πιθανό φάρμακο για τον κορωνοϊό!

Θρίλερ στην Καλλιθέα: Γιατί της επιτέθηκε με τσεκούρι και μετά αυτοτραυματίστηκε

Θρίλερ στην Καλλιθέα: Γιατί της επιτέθηκε με τσεκούρι και μετά αυτοτραυματίστηκε

Αρση lockdown στις 5 Απριλίου: Διχασμένοι οι λοιμωξιολόγοι για λιανεμπόριο, σχολεία και διαδημοτικές μετακινήσεις

Table of Contents Hide Αρση lockdown στις 5 Απριλίου: Διχασμένοι οι λοιμωξιολόγοι…

Ψάχνουν το παρελθόν του Τάσου Μπερδέση στην Πάτρα – Κλειδί στις έρευνες οι «φόβοι» του πυγμάχου (video)

To θύμα είχε μετακομίσει εδώ και δύο χρόνια στην Αθήνα, οπλοφορούσε και…