Πρωτοβουλία συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης, Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας για έλεγχο της ακρίβειας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, με εκπροσώπους των αλυσίδων λιανεμπορίου στο πλαίσιο των κυβερνητικών ενεργειών για αναχαίτιση της ακρίβειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου που ακολούθησε της συνάντησης, στο πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να δημοσιευτεί η λίστα με τους 1.000 κωδικούς προϊόντων που οι καταναλωτές θα βρίσκουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ με μειωμένες πλέον τιμές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Δίνουμε συνεχή μάχη για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής στην καθημερινότητα των πολιτών, με μειώσεις φόρων, αυξήσεις μισθών.

Ταυτόχρονα, σε ό,τι περνά από το δικό μας χέρι, πραγματοποιούμε διαρκείς ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών, την εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας και πιέζουμε για μειώσεις τιμών με αποτελέσματα, πετυχαίνοντας, να έχουμε πληθωρισμό τροφίμων 1,4% έναντι 3% στην Ευρωζώνη.

Η πρωτοβουλία μείωσης τιμών σε 1.000 κωδικούς στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι αναμφίβολα θετική και αναγκαία.
Αλλά, ας μειώσουν και οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ το μεσοσταθμικό τους κέρδος, για να μειωθούν οι τιμές σε ακόμα περισσότερους κωδικούς, για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης, ώστε να διευκολυνθούν και τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται. Είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης και συνοχής».

ethnos.gr

You May Also Like

Καταγγελία ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Εκπαιδευτικοί μένουν σε αυτοκίνητα και σκηνές γιατί δεν βρίσκουν σπίτια

Τα διαθέσιμα σπίτια προς ενοικίαση στο νησί είναι ελάχιστα και αυτά σε εξωφρενικά ψηλά ενοίκια

Κρήτη: 47χρονος σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε σε τουρίστες και αστυνομικούς [βίντεο]

Ενας 47χρονος σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε σε τουρίστες και αστυνομικούς στην Κρήτη.

Ισραηλινός κλωτσάει την σημαία της Παλαιστίνης η οποία ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά

Η υπόθεση ερευνάται από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Φωτιά στην Αττική: Ό,τι απέμεινε από τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι – Εικόνες μετά την πυρκαγιά

Δείτε φωτογραφίες από τα πρώην βασιλικά κτήματα μερικά 24ωρα μετά την καταστροφική…

Αρσάκειο: Υποβλήθηκε το αίτημα στην Εισαγγελία για να καταθέσουν οι 285 απόφοιτοι

Στόχος είναι να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους ώστε να διερευνηθούν αυτές αρμοδίως…

Θεσπίζονται τα πρώτα Βραβεία Βιολογικής Παραγωγής  από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Από τις 25 Μαρτίου έως 8 Ιουνίου 2022 οι αιτήσεις υποψηφιοτήτων

Θεσπίζονται τα πρώτα Βραβεία Βιολογικής Παραγωγής  από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Από…

Βυθίζονται στα χρέη οι αγρότες στην Τουρκία

Δεν επαρκεί η κρατική βοήθεια