Αίτηση έφεσης κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης υπέβαλε – ενώπιον εισαγγελέα εφετών – η οικογένεια του 19χρονου ‘Αλκη Καμπανού.

Με την αίτηση οι γονείς και η αδελφή του αδικοχαμένου ‘Αλκη ζητούν να ακυρωθεί η πρωτόδικη απόφαση, θεωρώντας ότι το δικαστήριο αξιολόγησε εσφαλμένα κάποιες πτυχές της υπόθεσης και κυρίως δεν εκτίμησε σωστά το δόλο των 12 κατηγορούμενων, αλλά και τη συμμετοχή κάποιων εξ αυτών που κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί στη δολοφονία του 19χρονου.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε ένα σημείο για το οποίο να μην αποδοθεί δικαιοσύνη στην όλη υπόθεση», δήλωσε ο Γιάννης Πουλτσίδης, ένας εκ των συνηγόρων της οικογένειας Καμπανού (προς υποστήριξη της κατηγορίας), μεταφέροντας την εντολή των γονιών του ‘Αλκη και της αδελφής του.

Τα δύο σημεία στα οποία επικεντρώνεται η αίτησή τους αφορά, σύμφωνα με τον κ. Πουλτσίδη, τα εξής:

  1. Tον χαρακτηρισμό του δόλου, από ανθρωποκτόνο σε ενδεχόμενο, όπως, ομόφωνα αποφάσισαν οι επτά δικαστές (σε σύνθεση τριών τακτικών και τεσσάρων λαϊκών δικαστών). «Είναι ολοφάνερο ότι υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος, αν αναλογιστούμε τα μέσα των δραστών, τα σημεία που χτυπούσαν και τη διάρκεια της επίθεσης» ανέφερε σχετικά ο συνήγορος.
  2. Tο μερίδιο συμμετοχής τριών εκ των καταδικασθέντων ως συνεργών στην επίθεση και ειδικότερα των οδηγών των τριών αυτοκινήτων, δηλαδή του 1ου, του 5ου και του 12ου κατηγορούμενου. Τεκμηριώνοντας τη θέση της όσον αφορά τους τρεις παραπάνω, η πλευρά Καμπανού επικαλείται ως προς τον 1ο την εισαγγελέα της έδρας που είχε προτείνει να καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός, ως προς τον 5ο ότι – σύμφωνα με βιντεοληπτικό υλικό της δικογραφίας – «φαίνεται να αποχωρεί κατά τα τελευταία δευτερόλεπτα της επίθεσης, πάνω από το σώμα του ‘Αλκη» και ως προς τον 12ο την έκθεση πραγματογνωμοσύνης που «φαίνεται το αυτοκίνητό του να είναι ακινητοποιημένο για 37 δευτερόλεπτα» παρότι ο ίδιος κατηγορούμενος υποστηρίζει τα περί του αντιθέτου.

Έφεση και από τους 12

Για την τύχη της αίτησης έφεσης θα αποφανθεί εισαγγελέας εφετών και εφόσον γίνει δεκτή, η υπόθεση θα κριθεί από μηδενική βάση στον ανώτερο βαθμό δικαιοδοσίας (Μικτό Ορκωτό Εφετείο).

Έφεση κατά της απόφασης είχαν ασκήσει και οι δώδεκα καταδικασθέντες, για τους οποίους ενόψει, της δευτεροβάθμιας δίκης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ισχύει η αρχή της «μη χειροτέρευσης» (σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση).

Υπενθυμίζεται ότι 7 εκ των 12 κατηγορούμενων είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον σε πολυετείς καθείρξεις, καθώς κρίθηκαν ένοχοι ως συναυτουργοί στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του 19χρονου ‘Αλκη, ενώ οι υπόλοιποι 5 κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί στην πράξη αυτή και καταδικάστηκαν σε πολυετείς καθείρξεις. Όλοι επέστρεψαν στις φυλακές μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Πηγή:tovima.gr

 

You May Also Like

Το επόμενο δεκαήμερο ανοίγει το Taxisnet για την υποβολή δηλώσεων

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Νέοι κωδικοί και αλλαγές στα φορολογικά έντυπα

Ηράκλειο: Τουρίστρια έχασε τη ζωή της πέφτοντας από γέφυρα

Μπροστά στα μάτια των φίλων της έχασε την ισορροπία της και βρέθηκε στο κενό. 

Γιώργος Κωνσταντίνου: «Μέχρι τα 18 μου έζησα βασανιστικά χρόνια με τη γιαγιά μου, είχαμε συνέχεια σκοτωμούς στο σπίτι»

Ο ηθοποιός μίλησε για την πορεία του στον χώρο του κινηματογράφου, αλλά…

21η Απριλίου 1967: Ποιο ήταν το τέλος των πραξικοπηματιών– Ποιοι πέθαναν στη ζεστασιά του σπιτιού τους, ποιος αυτοκτόνησε και ποιος «έφυγε» από θερμοπληξία

21η Απριλίου 1967: Ποιο ήταν το τέλος των πραξικοπηματιών– Ποιοι πέθαναν στη…

Επιστρέφουν οι υψηλές θερμοκρασίες και η αφρικανική σκόνη – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Ξαναμπαίνουμε σε ανοιξιάτικο σκηνικό μετά την εισβολή πολικών αέριων μαζών.

Τα πρώτα βήματα του Γιαννάκη μετά το χειρουργείο στις ΗΠΑ – Σε ποιον τα αφιέρωσε

Τα πρώτα βήματα του μετά το χειρουργείο(βίντεο)

ΑΣΕΠ: Στη μάχη για μια θέση στο Δημόσιο

Ποιες προκηρύξεις «τρέχουν» αυτή την περίοδο

Καζαντζάκης: «Ο άνθρωπος είναι χτήνος».

«Τούκαμες κακό; Σε σέβεται. Τούκαμες καλό; Σου βγάζει τα μάτια»