Είκοσι τρία ευρώ την ημέρα θα εισπράττουν οι ξενοδόχοι των Γρεβενών για κάθε πρόσφυγα που φιλοξενούν .

Η σύμβαση με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. ισχύει ως τα τέλη του 2016 κι αν οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης. Ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων στη Λάβδα, Πανόραμα, Πολυνέρι, Αλατόπετρα, Σαμαρίνα και εντός των Γρεβενών αναμένουν από μέρα σε μέρα τους φιλοξενούμενους.
Μέσα στις υποχρεωτικές παροχές είναι και η σίτιση με τρία γεύματα με τους συμβασιούχους να υπόκεινται σε καθημερινό έλεγχο από άτομα της ύπατης αρμοστείας για την τήρηση των συμφωνηθέντων. Αν τελικά κατανεμηθούν οι πρόσφυγες με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια, οι ξενοδόχοι των Γρεβενών απαλλάσσουν το Δήμο από τον υπό σχεδιασμό καταυλισμό στα Πατώματα Γρεβενών. Από την άλλη και προσωπικό της περιοχής θα δουλέψει στα συμβασιοποιημένα καταλύματα και θα υπάρξει κίνηση στην τοπική αγορά.
Πραγματικά σχήμα οξύμωρο να παρατείνουμε την επιβίωσή μας με πρόσφυγες εμφυλίων συρράξεων και την ίδια στιγμή να στέλνουμε όλο το νέο επιστημονικό προσωπικό στα ξένα ως οικονομικούς μετανάστες. Αλήθεια αξίζει να επενδύσουμε ως χώρα στο προσφυγικό ατενίζοντας τα συμφέροντα των ημετέρων, όπως περίτρανα αναδείχτηκαν στις Σέρρες ή όχι; Αυτή τη στιγμή για τους ξενοδόχους των Γρεβενών ο ερχομός των προσφύγων είναι σανίδα σωτηρίας. Από κει και πέρα η κατάρρευση του ιδιωτικού τομέα, όπως συστηματικά προωθείται από την κυβέρνηση σίγουρα δεν θα τονωθεί από τους πρόσφυγες.
Τι γίνεται όμως με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας; Από τη στιγμή που θα έρθουν 500-800 πρόσφυγες στα ξενοδοχεία των Γρεβενών, η Κοζάνη προηγείται ως επόμενος τόπος κατανομής, μιας και η Καστοριά και η Φλώρινα είναι ακριτικοί νομοί. Τι προβλέπεται για το Βόιο και τη Νεάπολη; Ποιο είναι τελικά αυτό το σχέδιο για το προσφυγικό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που συμπάσχει τόσο πολύ στον πόνο τους; Οι ΜΚΟ , οι ΚΟΙΝΣΕΠ καραδοκούν, αλλά η χώρα μας κατάντησε ξέφραγο αμπέλι και τελικά το «προσφυγικό συνάλλαγμα» θα καταποντίσει το τουριστικό σε μια χώρα που θα μπορούσε να ζει και μόνο από αυτό.
Ι.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ευχαριστήριο της Δέσποινας Κοζατσάνη

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, ενωμένοι ,από αγάπη για τον τόπο μας και δυνατά με Γιώργο Κασαπίδη.

20 θέσεις κοινωφελούς εργασίας εγκρίθηκαν για τον Δήμο Νεστορίου

Έναρξη Προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της…

Δενδροφυτεύσεις πραγματοποίησε εχθές το πρωί η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Καστοριάς

Οι φυτεύσεις δένδρων θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα σε όλο τον Δήμο Καστοριάς.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου του Νέου Φορέα «Νομαρχιακή Ομάδα Εμπιστοσύνης Καστοριάς»

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου  του Νέου…

Η κατάσταση του Οδικού Δικτύου στη Δυτική Μακεδονία (Τελευταία ενημέρωση 13:15)

Η κατάσταση του Οδικού Δικτύου στη Δυτική Μακεδονία (Τελευταία ενημέρωση 13:15)

Επιστολή με θέμα τις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο της Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Καρακασίδης, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου

Επιστολή με θέμα τις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο της Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε…

Υπογραφή Σύμβασης για την «Προμήθεια ειδικών εξαρτημάτων και εκτέλεση ειδικών ελέγχων στους αναβατήρες του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου» Π.Ε Καστοριάς από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Υπογραφή Σύμβασης για την «Προμήθεια ειδικών εξαρτημάτων και εκτέλεση ειδικών ελέγχων στους…

Δ.Δ.Ε. Καστοριάς: Εκδόθηκαν τα Πιστοποιητικά Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Δεκεμβρίου 2017

Δ.Δ.Ε. Καστοριάς: Εκδόθηκαν τα Πιστοποιητικά Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Δεκεμβρίου 2017