Συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα παραχώρησε, σήμερα, το μεσημέρι, η ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού  Λαϊκού Κόμματος,  Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου, στα πλαίσια της επίσκεψης της στην πόλη της Καστοριάς.

Η ευρωβουλευτής πραγματοποίησε, μαζί με την βουλευτή Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Καστοριάς, Βασίλη Βελλίδη, μία σειρά επισκέψεων και συναντήσεων με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αντιπεριφέρεια και στο Δημαρχείο Καστοριάς, με εκπροσώπους του αγροτικού τομέα στην ΓΕΟΚ και με τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο, ενώ συμμετείχε και σε μία ευρεία σύσκεψη για τον κλάδο της γουνοποιίας.

Η κ. Αντωνίου ευχαρίστησε την ευρωβουλευτή για την παρουσία της και το ενδιαφέρον της για την περιοχή μας  επισημαίνοντας ότι «πέρα από το εθνικό κοινοβούλιο στο οποίο τρέχουν τα ζητήματα της Π.Ε. Καστοριάς είναι σημαντικό να έχουμε αρωγούς και συμπαραστάτες και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Από την πλευρά της, η κ. Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Καστοριάς  αλλά και στο γεγονός ότι έχει αδικηθεί από τις εξελίξεις ενώ τόνισε ότι το Ευρωκοινοβούλιο πραγματεύεται θέματα, τα οποία, παρότι δεν είναι ευρέως γνωστά, μπορούν να επηρεάσουν την πορεία της περιοχής μας.

Μίλησε στη συνέχεια, για την επίσκεψη στην Ι. Μ. Καστοριάς όπου ο Μητροπολίτης παρουσίασε την οραματική προσέγγιση του για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό της περιοχής, η οποία, όπως δήλωσε η ευρωβουλευτής, «έχει πολλές προοπτικές και ευελπιστώ ότι πολύ συγκεκριμένα θα μπορέσουμε να αναδείξουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Αναφέρθηκε επίσης, στις συζητήσεις που πραγματοποίησε ως αρμόδια για θέματα διαχείρισης του Διεθνούς Εμπορίου, για την βελτιστοποίηση της προώθησης των  τοπικών προϊόντων της Καστοριάς στις ευρωπαϊκές  αγορές.

Για τον κλάδο της γουνοποιίας και το εμπάργκο στις εξαγωγές στη Ρωσία, είπε συγκεκριμένα ότι «αντιμετωπίζει μία κατάφορη αδικία καθώς υπάρχουν άλλα είδη πολυτελείας στα οποία επιτρέπονται εξαγωγές» συμπληρώνοντας ότι, σήμερα στην σχετική συνάντηση «συζητήσαμε καινούργιους δρόμους με τους οποίους μπορούμε να δώσουμε την μεγάλη  αυτή μάχη ούτως ώστε να βρεθεί μία λύση σε αυτό το κορυφαίο πρόβλημα».

Δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει στην Καστοριά, ενώ ενημέρωσε και για την προγραμματισμένη επίσκεψη της κ. Αντωνίου στις Βρυξέλλες στην οποία «θα προχωρήσουμε μέσω συναντήσεων όλα τα θέματα της Καστοριάς».

Σε ερώτηση αναφορικά με την γραμμή κατάργησης της γουνοποιίας στην Ε.Ε.  από ευρωβουλευτές του Σύριζα, η κ. Ασημακοπούλου δήλωσε τα εξής:

«Eμείς παλεύουμε στο Eυρωπαικό  Λαϊκό Κόμμα- που είναι η πολιτική οικογένεια της ΝΔ-  ενάντια σε αυτό.

Οι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων μέσα στο ευρωκοινοβούλιο αποφασίζουν για τέτοιες απαγορεύσεις.

Έτσι, η ψήφος στις ευρωεκλογές μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στα θέματα της γουνοποιίας στην Καστοριά και αυτό θα πρέπει να το ζυγίσει κανείς πολύ προσεκτικά».

Στις επικείμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024 αναφέρθηκε τέλος και ο κ. Βελλίδης λέγοντας ότι θα πραγματοποιηθεί μία από κοινού χάραξη των θέσεων και αξιών της Ν.Δ. και του Ε.Λ.Κ. και της παρουσίασης αυτών στο κοινό.

 

 

Ρεπορτάζ: Μαρκέλλα Καραμάνου
Βίντεο: Μάνος Τούνας

 

 

You May Also Like

Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως

Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς διοργανώνει επετειακή εκδήλωση μνήμης για την αποφράδα ημέρα…

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης

Εφαρμογή Προγράμματος Επιτήρησης του Πυρετού του Δυτικού Νείλου στα ιπποειδή και τα άγρια πτηνά.

Από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.…

Ορκίστηκε ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος Στέλιος Φουλιράς

Μετά την παραίτηση του κ. Ζαχαρία Παύλου, από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου…

Συνεχίζεται επιτυχώς από το Δήμο Καστοριάς η λειτουργία του Κέντρου διά βίου Μάθησης

Συνεχίζεται επιτυχώς από το Δήμο Καστοριάς η λειτουργία του Κέντρου διά βίου…

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πώς η Χαμάς υποβίβασε την Παλαιστινιακή Αρχή, οι αλλαγές στις ισορροπίες

Η Παλαιστινιακή Αρχή μοιάζει να έχει χάσει την εξουσία της στη Γάζα από όπου η Χαμάς την εκδίωξε με τη βία το 2007