Τι υποστηρίζουν πηγές από τη φρουρά της Βουλής για ό,τι συνέβη το βράδυ της Τετάρτης λίγες ώρες μετά την πορεία για τον έναν χρόνο από την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς
onomata-xr
Επίθεση από αρκετούς χρήστες του Χ, ανάμεσά τους και γνωστά τρολ, δέχθηκε ο Χάρης Δούκας μετά το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει συνεργεία του δήμου Αθηναίων να σβήνουν από το πεζοδρόμιο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών που είχαν γράψει με κόκκινη μπογιά διαδηλωτές κατά την χθεσινή πορεία, έναν χρόνο μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων.

Όπως διευκρινίζει σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, το συνεργείο κάλεσε ο φρούραρχος της Βουλής δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη»
Η δήλωση της κυρίας Μπέη
Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών.
Τι υποστηρίζουν πηγές από τη Φρουρά της Βουλής
Από την πλευρά τους πηγές από τη φρουρά της Βουλης αναφέρουν ότι «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου»

Δείτε ορισμένα από τα tweets που είχαν προηγηθεί των διευκρινίσεων της αντιδημάρχου Καθαριότητας στον δήμο Αθηναίων:

You May Also Like

Μισθοί: «Παγωμένες» και το 2023 οι τριετίες, ενώ η ακρίβεια καλπάζει

Μισθοί: «Παγωμένες» και το 2023 οι τριετίες, ενώ η ακρίβεια καλπάζει

«Με το φτωχό μυαλό ενός πυραγού»: Η «viral» ανάρτηση του Γιώργου Αναγνωστάκου για τους… πυροσβέστες του Διαδικτύου

Η «αποστομωτική» απάντηση σε όσους κάνουν μικροπολιτική πάνω από τις στάχτες

Θεσσαλονίκη: Θα πλημμυρίσει «χιλιάδες κόσμου» η Χαλκιδική από Δεύτερα

Θεσσαλονίκη: Θα πλημμυρίσει «χιλιάδες κόσμου» η Χαλκιδική από Δεύτερα

Έφτασε στην Βαρυμπόμπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πλήθος κόσμου τον περικύκλωσε

Στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Ολυμπος»

Μετά τα 43αρια…μπουρίνια, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας: Πού θα βρέξει

Και μετά τα 43αρια και το κύμα καύσωνα… έρχεται πτώση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα σε ολόκληρη τη χώρα με έντονες βροχές και καταιγίδες όμως σε αρκετές περιοχές.

Αυξημένα τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας

Table of Contents Hide Αυξημένα τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας…

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ: ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ: ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Λευτέρης Πετρούνιας: Χάλκινος Ολυμπιονίκης στους κρίκους με εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του αγωνίσματος

Ο Λευτέρης Πετρούνιας για δεύτερη διαδοχική φορά βρέθηκε στο βάθρο των Ολυμπιακών…

Υποψήφια για το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη είναι η ομάδα εθελοντών 3D Print Covid-19 Xanthi Team

Υποψήφια για το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη είναι η ομάδα εθελοντών 3D…