Ο δήμαρχος της πόλης του Ντουμπρόβνικ Mato Franković, αποφάσισε να απαγορεύσει τις βαλίτσες με ροδάκια λόγω του θορύβου που κάνουν στους δρόμους της πόλης.

Αυτό σημαίνει ότι από φέτος το καλοκαίρι, οι τουρίστες θα μεταφέρουν τα υπάρχοντά τους με σακίδια, ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο επιθυμούν, αρκεί να μην έχει ροδάκια.

Επιπλέον από τον Νοέμβριο θα τοποθετηθούν ντουλάπια από τον δήμο σε πολλά σημεία της πόλης, ως μέρος του προγράμματος «Σεβαστείτε την Πόλη», που εφαρμόζεται από το Γραφείο Τουρισμού του Ντουμπρόβνικ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ντουμπρόβνικ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τουρίστες όχι μόνο στην Κροατία αλλά και στην Ευρώπη.

«Από την αρχή του έτους, το Ντουμπρόβνικ έχει 289.000 αφίξεις και 763.500 διανυκτερεύσεις, καταγράφοντας 32% αύξηση συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2022», αποκαλύπτουν οι Dubrovnik Times.

Οι αρχές της πόλης έχουν επίσης προτείνει αρκετούς περιορισμούς στο πλαίσιο των προσπαθειών για περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού τομέα.

Πρόσφατα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου αναθεώρησε τις ταξιδιωτικές του συμβουλές για την Κροατία, προκειμένου να αντικατοπτρίζουν τις αλλαγές στους κανόνες, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις απαγορεύσεις ύπνου και ούρησης σε δημόσιους χώρους, αναρρίχησης σε μνημεία, καθώς και κατανάλωσης αλκοόλ κοντά σε προστατευμένους δημόσιους χώρους, όπως τα σχολεία.

«Αυτά περιλαμβάνουν καβγάδες, λεκτική κακοποίηση και κατάσταση μέθης. Οι περισσότερες πόλεις διαθέτουν σήμανση για να σας συμβουλεύουν για ενέργειες που απαγορεύονται από την τοπική νομοθεσία. Προσέξτε το περιβάλλον σας, συμπεριλαμβανομένων των πινακίδων σήμανσης, και ζητήστε συμβουλές. Τα αδικήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά τιμωρούνται με πρόστιμα και ποινές φυλάκισης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Κροατία έχει εντείνει τις προσπάθειες για να φέρει στη χώρα μεγάλο αριθμό διεθνών επισκεπτών και έτσι να βοηθήσει την οικονομία της χώρας να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Η είσοδός της στη ζώνη Σένγκεν συνέβαλε επίσης σημαντικά στην αύξηση του αριθμού διεθνών αφίξεων σε αυτή τη βαλκανική χώρα.

Ο κύκλος εργασιών στον κλάδο της φιλοξενίας σημείωσε σημαντική άνοδο άνω των 290 εκατ. ευρώ τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο οποίος αντιπροσωπεύει αύξηση περίπου 30% σε σύγκριση με τον κύκλο εργασιών των περίπου 224 εκατ. ευρώ που καταγράφηκε τον Μάιο πέρυσι.

Να σημειωθεί ότι η Κροατία ακολουθεί την Ολλανδία και την Ινδονησία στην επιβολή κανόνων για τους τουρίστες, με σκοπό να αποκτήσει ποιοτικό τουρισμό.

Πηγή:moneyreview.gr 

You May Also Like

Χαλκιδική: Έρχεται από τις ΗΠΑ ο αδερφός του 31χρονου που αγνοείται – «Θα κινήσω γη και ουρανό για να τον βρώ»

«Θα κάνω τα πάντα και με κάθε κόστος για να βρω τον…

Πρωταπριλιά: Η προέλευση της και οι καλύτερες φάρσες όλων των εποχών

Κατά την 1η Απριλίου ή αλλιώς Πρωταπριλιά, συνηθίζεται να λέγονται καλοπροαίρετα ψέματα λόγω εθίμου.

Τα 24 ακραία μέτρα της χώρας που καθάρισε οριστικά απ’ τον κορωνοϊό

Τα 24 ακραία μέτρα της χώρας που καθάρισε οριστικά απ’ τον κορωνοϊό

Bloomberg: Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συμφώνησαν σε πλαφόν για την τιμή του ρωσικού αργού

Οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους έχουν συμφωνήσει στον καθορισμό πλαφόν στην…

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος απορρίπτει τη δημιουργία ομοσπονδιακού διαβατηρίου εμβολιασμού

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε την Τρίτη ότι δεν πρόκειται να επιβάλλει στους…

“Καμπάνακι” της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τους μισθούς λόγω πληθωρισμού – Τι προτείνει

Τη μείωση των πραγματικών μισθών, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, καταγράφει…

Νεκρός οδηγός στη Formula: Πρόλαβε να σταματήσει αλλά χτυπήθηκε από διερχόμενο, συγκλονιστικό βίντεο

Παρότι ο Ολλανδός οδηγός Ντιλάνο φαν’τ Χοφ αφού έχασε τον έλεγχο κατάφερε…

Κρίσιμη στιγμή για ομήρους και αμάχους στη Γάζα – Οι πιθανές «απειλές»

Καμία εγγύηση για «παύση» εκτός Γάζας

Maskirovka: Το πιο ισχυρό όπλο του Βλαντίμιρ Πούτιν

Την ώρα που σύσσωμος ο πλανήτης κρατάει την ανάσα του, φοβούμενος τον…