Με απόφαση των Αστικών ΚΤΕΛ Δυτικής Μακεδονίας η κάρτα ελευθέρας των ΑμεΑ δεν ισχύει και από σήμερα 1/9 για τις μεταφορές τους θα πρέπει να πληρώνουν ολόκληρο εισιτήριο. Ο πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ Καστοριάς κ. Νικόλαος Ζιώγας δήλωσε για την απόφαση αυτή τα εξής:

«Η απόφαση πάρθηκε σε περιφερειακό επίπεδο σε όλη τη Δυτική Μακεδονία καθώς ενώ από 31/12/2014 έχει λήξει η σύμβαση με την Πρόνοια για την επιδότηση των Αστικών ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα και παρά τις υποσχέσεις εδώ και 8 μήνες, δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την υπογραφή νέας σύμβασης για το 2015. 

Καθώς έχουν προκηρυχθεί βουλευτικές εκλογές, πιστεύουμε ότι το πρόβλημα δε θα λυθεί σύντομα, έτσι πάρθηκε η απόφαση για τη Δυτική Μακεδονία. Με καλή μας θέληση όλο αυτό το οκτάμηνο κάναμε τις μεταφορές για τα ΑμεΑ δωρεάν, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Άλλοι νομοί έχει προχωρήσει στην είσπραξη εισιτηρίου από 1η Αυγούστου.»

Υπενθυμίζουμε ότι στον Νομό Καστοριάς υπάρχουν περί τα 650 ΑμεΑ, και η ετήσια επιδότηση των Αστικών ΚΤΕΛ Καστοριάς ανέρχεται στο ποσό των 65.000 €. Αυτό σημαίνει επιδότηση 100 € ανά κάρτα ελευθέρας για απεριόριστες διαδρομές για ένα έτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Φλώρινα: Συνελήφθη 56χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.