Με την εν λόγω απόφαση 1342/2023 του Α’ τμήματος του ΣτΕ (πιλοτική δίκη) που δημοσιεύθηκε την 31/07/2023, κρίθηκε ότι οι συνταξιούχοι δεν δικαιούνται δώρα και επιδόματα επί των επικουρικών συντάξεων. Και αυτό γιατί προηγουμένως το ίδιο δικαστήριο είχε δεχθεί ότι είναι συνταγματικός ο Ν.4387/2016 με τον οποίο έχουν καταργηθεί τα Δώρα τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις.

Ωστόσο, παραμένουν σε ισχύ οι προηγούμενες αποφάσεις  του ίδιου δικαστηρίου (2287-2288/2015, 1890-1891/2019) με τις οποίες προβλεπόταν η αναδρομική καταβολή του 11μηνου 2015-2016 για τις περικοπές των μνημονιακών νόμων  4051 & 4093/2012.

Η Α.Γ.Σ.Σ.Ε. καλεί την κυβέρνηση να συμμορφωθεί ως προς τις ανωτέρω αποφάσεις του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου και να αποδώσει τις περικοπές του 11μήνου στην επικουρική, αλλά και τα δώρα στις κύριες συντάξεις  σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς δικαστικές αγωγές και πρόσθετες επιβαρύνσεις, σεβόμενη και τις δημόσιες δηλώσεις των Υπουργών της που το 2020 παρότρυναν τους συνταξιούχους να μην προσφύγουν σε αγωγές, καθόσον η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει πολιτικά για όλους.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της οικονομικής ανάπτυξης και της γενικότερης αντιμετώπισης των ταμειακών προβλημάτων του Ασφαλιστικού (σ.σ. για το οποίο το σύνολο των συνταξιούχων πλήρωσε βαρύ τίμημα με τις αλλεπάλληλες ονομαστικές περικοπές επί των αποδοχών μας), ζητάμε την αλλαγή του Ν.4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) και την ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων ώστε να καλυτερεύσει το βιοτικό τους επίπεδο.

 

 Το Γραφείο Τύπου

 

You May Also Like

Ταινία Αντόνιο Μπαντέρας: Σε… Μαϊάμι μετατρέπεται το κέντρο της Θεσσαλονίκης -Αμερικανικά περιπολικά και φοίνικες

Πανύψηλοι φοίνικες έχουν τοποθετηθεί μπροστά στην είσοδο της γνωστής στους κατοίκους της…

Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται έκπτωση 40% στο ενοίκιο τον Σεπτέμβριο

Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται έκπτωση 40% στο ενοίκιο τον Σεπτέμβριο

Σε καλό δρόμο η δημιουργία ενιαίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας

Σε καλό δρόμο η δημιουργία ενιαίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας

Την Πέμπτη οι κηδείες των 59 θυμάτων της τραγωδίας στην Κότσανη

Για το τραγικό συμβάν έχουν συλληφθεί 18 άτομα

Αλβανία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν δικαστή μέσα σε αίθουσα του Εφετείου στα Τίρανα (Βίντεο)

Συγκλονισμένη είναι η αλβανική κοινή γνώμη από τη δολοφονία ενός δικαστή μέσα σε αίθουσα του Εφετείου στα Τίρανα.

Σέλι Ημαθίας: «Χτενίζουν» την περιοχή για τον 23χρονο – «Ήταν έμπειρος, του άρεσε πολύ το σκι»

Αγωνιώδεις προσπάθειες για τον 23χρονο που χάθηκε σε χιονοδρονικό κέντρο στην Ημαθία.

Αρναούτογλου: Χιόνια ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής τη Δευτέρα

Αρναούτογλου: Χιόνια ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής τη Δευτέρα

AstraZeneca: Αποζημίωση για τις δύο θρομβώσεις που εμφάνισε μετά το εμβόλιο θα διεκδικήσει ο 35χρονος

Ο 35χρονος που παρουσίασε δύο θρομβώσεις λίγες ημέρες μετά το εμβόλιο της…